Karen

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : bomull/listefritt

Hei. Vi holder på å bygge hus og det er klart for å velge farger så lurer på om dere kan hjelpe oss. Jeg legger med planløsninger så dere kan se hvordan rommene står i forhold til hverandre. Fikk ikke med navn på rom i underetg. men her er det soverom i front og bad nede til høyre. Når det gjelder stue, kjøkken, gang og treppehull så er dette listefritt. I andre rom er det lister med fargen bomull. Tak har ikke fått noen farge enda så er åpne for også male tak i andre farger enn hvitt. På golv skal vi ha hvitlasert eikeparkett i alle rom bortsett fra gang og bad hvor det blir fliser i gråtoner. Vi er glade i mørke farger å ser for oss en grønn/grå farge på stue/kjøkken (men er åpne for andre forslag). Vi tenker i utgangpunktet å ha kalde farger som går i gråtoner men er også åpne for varme farger og har sett litt på fargen Valmuefrø til gang og trappehull og Bergknatt til hovedsoverom. Vi ønsker gjerne å ha en palett med flere farger som passer sammen og evt. kontrastvegger. MVH Karen

2019-09-11 13:50:31

Fargerådgiver svarer:

Hei, Karen supert med plantegning, men kan du sende meg link med bilde av alle gulvflater og gjerne bilder av dine møbler/sofa ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei og takk for svar. Vi har ikke bestemt alle møbler enda da mye blir skiftet ut etterhvert men sender link av gulvflater, peis, trapp og lampe som skal henge over spisebord. Gulv i underetg. (gang/hall) https://modena.no/produkt/modena-pro-stone/ Gulv 1.etg (stue, kjøkken og gang) https://www.byggmakker.no/gulv/parkett/parkett-15-eik-antium-227/ Gulv 2.etg og soverom i underetg. https://www.byggmakker.no/gulv/parkett/parkett-13-eik-abetone-hvit-matt/ Trapp (Tette trinn i hvit lasur eik og hvite vanger, dropper ekstra gelender på vegg) https://www.stryntrappa.no/trapper/foss Peis https://www.schiedel.com/no/produkter/ildsted/peisovner/sirius/sirius-3/ Lampe https://www.bolia.com/nb-no/produkter/20-116-03_8305164/?id=20-116-03_3559793 Kjøkkeninnredning (farge Lakriz) https://www.sigdal.com/kjokken/kjokkenmodeller/amfieik2.0/ Mvh Karen

11/09/2019 22:22:02

Fargerådgiver svarer:

Hei, Karen jeg får bare feilmelding på linken med gulvet i gang/hall og det gulvet bør jo med i vurderingen :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Jeg forsøker å sende en ny link. Flisen heter Pro stone grey fra modena (60*60). https://modena.no/produkt/pro-stone-grey-60x60-cm/

12/09/2019 10:22:24

Fargerådgiver svarer:

Så bra, da har vi det vi trenger :-) Gangen nede og trapperommet ville jeg malt i samme farge. Hva med  LADY 7163 Minty Breeze i gangen,  LADY 5490 Serene Blue i kjøkken/spisestue og Sofa/TV kroken i  LADY 20145 Wisdom eller  LADY 1434 Elegant. Hvis du ikke ønsker  LADY 20145 Wisdom i TV kroken så kanskje den kan få bli med på hoved-soverommet sammen med  LADY 20142 Daydream eller  LADY 2024 Senses i tilstøtende rom og  LADY 8470 Smooth White i det siste soverommet. Jeg tror at  LADY 8470 Smooth White kan bli fin til de grå flisene, men bilder kan lyve når det gjelder fargegjengivelse så du må sjekke med prøver.  LADY 9925 Bergknatt  blir kjølig nesten litt "blålilla" sammen med  LADY 1453 Bomull så den droppet jeg, men selvfølgelig smak og behag når vi snakker om farger. 

Hvis mulig tror jeg at dører og dør-lister i  LADY 9938 Dempet Sort kan bli tøft hos dere siden dere har sorte kjøkkenfronter og liker mørke toner. Jeg ville malt alle vegger i et rom i samme farge, ikke den typiske fondveggen. Tak i samme farge som veggen er lekkert, spesielt på soverom. Vanskelig å si ut fra kun plantegninger om det blir fint med veggfargen i taket i stue/kjøkken eller ikke, men tak i  LADY 8470 Smooth White kan kanskje også være en løsning. Håper dette er en palett som faller i smak og som møter dine ønsker om både kjølige og litt varmere toner :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang. Nå har det kommet en helt ny LADY Wonderwall. Den er mattere (Matt 05) og har en vakrere finish, men er like robust som før. Med nye LADY Wonderwall får du varig vakre, matte vegger!

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Den kan ikke blandes i alle de mørkeste tonen e men da velger du  LADY Pure Color i taket.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet.

Vi ønsker deg lykke til. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen og tusen takk for ett fint svar. Når det gjelder gangen nede og trapperom så ønsker vi en mørkere farge enn minty breeze, en som heller litt mot grå/grønn. Har du noen tips her som vil fungere med resten av de fargene? Glemte også å skrive at vi skal ha våtromsmaling på bad. Her er det samme fliser på badet nede (pro stone grey) og pro stone light grey på det i 1.Etg. https://modena.no/produkt/pro-stone-light-60x60-cm/ Soverom nærmest hovedsoverom blir barnerom (gutt). Her har vi tenkt på Linblå eller blåis. Passer en av de fargene sammen med denne paletten?

12/09/2019 13:07:21

Fargerådgiver svarer:

Hva med  LADY 8304 Timian eller  LADY 7354 Sort Pepper i gangen ?  LADY 5249 Linblå er lekker i denne paletten. Velger du  LADY 5490 Serene Blue i stuen/kjøkkenet, og hva med sofa/TV kroken  ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Både Timian og sort pepper er veldig fine farger. Tror vi går for sort pepper i gang og trappehull. Serene blue er litt for blå da vi ønsker en farge som går litt mer mot grønn på stue. Vi tenker elegant i tv-krok. Har du noen forslag her? Og hva med våtromsmaling på badene?

17/09/2019 11:59:40

Fargerådgiver svarer:

Hva med  LADY 6352 Evening Green eller den grønnere  LADY 7629 Antique Green i stue/kjøkken, eller vil du ha varmere grønne som  LADY 8479 Evergreen,  LADY 8546 Local Green eller eksteriørfargen  JOTUN 8437 Håp ? Når det gjelder badene så bør fargene der "snakke" godt med farger i tilstøtende rom så hvilken du velger i stuen blir avgjørende etter min mening. Har du valgt farger til de to siste soverommene nede ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun