Ragnhild

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Lister/dører/vinduer: Bomull

Tilstøtende rom: Oslo, hvit te

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Bodbyn grå

Tak: Bomull

Hei! Jeg vil male stue og kjøkken. Kjøkken har IKEA bodbyn grå fronter. Har sett på curious mind her for å få litt varmere uttrykk. Stue tenker jeg på serene blue. Stuen har L form og to av veggene er malt i fargen Oslo. I gang som evt møter stue i serene blue har jeg hvit te til gulvfliser i mønster fra historiske fliser. Spørsmålet er altså om denne paletten vil fungere sammen og i stilen til ett hus som egentlig er over 100 år gammelt? Og til den «krevende» kombinasjonen bodbyn grå til detaljer i bomull.. Oppleves de som klassiske eller for «moderne»?

09/10/2019 15:14:06

Jotun LADY svarer:

Hei Ragnhild, jeg synes så absolutt at du skal teste ut nettopp disse fargene hjemme hos deg. Begge er supre kombinasjoner til fargene du har fra før, og de fungerer dessuten til  LADY 1453 Bomull. Jeg opplever at  LADY 11174 Curious Mind  fungerer til de nøytrale grå som kjøkkenfrontene dine, men at det den blir ekstra flott dersom du henter inn detaljer/interiør eventuelt maler en vegg en helt dyp gråtone fra den samme skalaen som  JOTUN 9920 Askesort eller  LADY 9938 Dempet Sort. Så fort den " kjølige mellomgrå tonen" på kjøkkenfrontene får en "mørkere kompis" å spille på lag med, så skjer det noe i rommet som skaper spenning og tilfører dybde, slik jeg ser det :) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall matt (05). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)10/10/2019 11:43:55

Ragnhild:

Takk for svar og proffe tips! Da blir det serene blue i stua som harmonerer fint med fargen Oslo. Jeg har kjøpt fargeprøve av curious mind, men kommer også til å teste daydream som ett alternativ på kjøkken hvis curious mind blir for «gul»! Og litt hyller og møbler skal få en av de «sorte» alternativene du foreslår.

10/10/2019 17:44:26

Jotun LADY svarer:

Håper du blir kommer til å trives like godt med disse fargene som det jeg gjør ;) Vi ønsker deg lykke til med malejobben og god helg! 


11/10/2019 09:36:21
Go to top