Karina

Lister/dører/vinduer: Jotun Bomull

Tilstøtende rom: Ikke bestemt.

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Valmuefrø på kjøkken. Møbler ikke kjøpt.

Tak: Usikker. Trolig Bomull

Hei. Jeg trenger hjelp til å bestemme hvilken veggfarge som passer best til kjøkkenet vårt. Kjøkkenfrontene er i fargen Jotun Valmuefrø (s4502-y) og komposittbenkeplaten er i en varm lys gråtone (Desert silver fra Silestone). Jeg har lagt ved bilde av både parketten som er i en litt mørk beige eik (Moskus 12 laminat) og benkeplaten. Jeg er så usikker på hvilken grønnfarge som vil stå best til dette kjøkkenet. Skal jeg gå for en varmere tone som Green Harmony og Green Leaf, eller passer de litt kaldere Treasure og Antique Green bedre? Dette er et nybygg og ingen andre farger er bestemt enda. Kjøkken og stue henger sammen i felles rom. Rommet er sørvendt og har et stor vindu som slipper inn mye lys. Jeg vurdere å bruke samme grønnfarge i både kjøkken og stue.En annen løsning vil være å ha en lysere beige- eller gråfarge på kjøkkeneveggene. Hvilken farge vil dere anbefale da? Jeg har lagt ved lysere utgaver av Valmuefrø. (Grå harmoni, Antikkgrå og Lys antikkgrå). Men jeg synes de blir litt gul i forhold til benkeplaten som kanskje har litt rødt i seg? Denne lyse fargen kan vi bruke på andre rom i leiligheten også. Vi vurdere å bruke Warm blush på en vegg på soverommet. På det andre soverommet kanskje en mørkere eller lysere tone av grønnfargen vi velger i stue/kjøkken. Mvh Karina

09/10/2019 16:35:45

Jotun LADY svarer:

Hei Karina, jeg opplever at alle de grønne du nevner fungerer til, men personlig holder jeg en knapp på de mer gyldne grønne som  LADY 8252 Green Harmony samt lysere grønntoner som  LADY 8281 Pale Linden,  LADY 8478 Pale Green og  LADY 8302 Laurbær. Er du usikker på grønt mot kjøkkeninnredningen kan jeg foreslå at du vurderer  LADY 7354 Sort Pepper eller  LADY 1434 Elegant som bakgrunn for innredningen og kombinere den med resten av veggene i stue/kjøkken med  LADY 8281 Pale Linden,  LADY 8478 Pale Green eller  LADY 8252 Green Harmony. Hvilken du skal velge avhenger av hvilken som står best til dine gulv og møbler. Det er viktig at du tester fargene hjemme hos deg i dine lysforhold før du bestemmer deg. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall matt (05). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)10/10/2019 12:41:54

Karina :

Tusen takk for svar! Mange gode tips her å ta med seg. Hvis du skulle anbefale en lysere beige/grå som står til benkeplaten og kjøkkenskapene (Valmuefrø), hva ville du anbefalt da? Som du ser, er det et litt rødlig skjær i benkeplaten når den for eksempel settes inntil Lys antikkgrå. Jeg skulle gjerne hatt en sånn lys farge som kunne bli brukt andre steder i leiligheten også. Den må passe til varme grønntoner som Green Harmony og Warm blush hvis mulig.

10/10/2019 13:50:29

Jotun LADY svarer:

Hei igjen, Karina. Jeg må innrømme at det er en utfordring å finne en lys, varm grå med rød undertone som ikke vipper gyllen, men som fungerer til  LADY 1453 Bomull. Dersom hvittonen hadde vært  JOTUN 9918 Klassisk Hvit ville jeg foreslått  JOTUN 1622 Refleksjon,  LADY 10579 Complexion eller  LADY 1928 Sommersne, mens til detaljer i  LADY 1453 Bomull vil jeg foreslå  LADY 1024 Tidløs  LADY 1376 Frostrøyk eller  LADY 10290 Soft Touch. De er alle fine til  LADY 1877 Valmuefrø og  LADY 8252 Green Harmony og står dessuten godt til  LADY 2856 Warm Blush. Jeg vil også på tampen foreslå  LADY 12077 Sheer Grey. "En lys og lun gråtone. Den er verken beige eller blågrå i uttrykket - kanskje noe mer som en lys, kjølig muldvarptone. Til sammenligning er den mindre gyllen enn 1391 Lys Antikkgrå og 1973 Antikkgrå", denne fargen kommer egentlig til sin rett mot  JOTUN 9918 Klassisk Hvit, men kan fungerer til  LADY 1453 Bomull, men igjen blir det helt avgjørende at du tester fargen i dine lysforhold. 

Lykke til!


10/10/2019 14:34:49
Go to top