Nina Karlsen

Kategorier:

Hei! Nettopp kjøpt et hus og står fast angående fargevalg og hva som passer sammen. På kjøkkenet og spisestuen er det malt med Marrakech. Likte fargen, men hvilke farger er fine sammen med den? Spisestua er ved siden av stua. Kan man bruke washed linen der? Stua er ved en trappegang, og trappegangen har tilstøtende rom til entreen, kjøkken og soverom. Farger jeg liker er washed linen , band Stone, Marrakech, cashmere,varmgrå og lignende farger. Kan disse passe sammen? Er bandstone ganske lik Marrakech? Mange spørsmål, men står virkelig fast! Skal kjøpe nye møbler, usikker på farge. Mvh Nina

2019-11-13 22:00:13

Fargerådgiver svarer:

Hei Nina, uten bilder er det vanskelig for oss å gi gode råd, dine lysforhold, gulv og møbler har stor betydning for fargevalget. Jeg kan allikevel foreslå at tar en titt på  LADY 10678 Space,  LADY 12075 Soothing Beige og  LADY 1145 Band Stone. Hent også gjerne inn blåtoner som  LADY 5030 St. Pauls Blue eller  LADY 4477 Deco Blue. Det er stor forskjell mellom

 LADY 1145 Band Stone og  LADY 1623 Marrakesh , men slik jeg ser det fungerer de godt sammen i en palett ;) Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall matt (05). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. Lykke til :)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen 😊 Takk for svar 🙂Legger med noen bilder som er tatt fra prospektet. Alle vegger og tak skal males. Skal også bytte parkett. Så man kan se bort fra tak, lister og gulv. Men du kan se lysforhold og få et visst inntrykk av romfordeling😊 Har du også andre forslag? 🙂 Liker jordfarger . Syns det er utrolig vanskelig med fargevalg, men som sagt liker jeg Marrakech som er på kjøkkenet og spisestua. Skal også male trappa opp til andre etasje. Den er også et stort hodebry. Hvilken farge skal man velge der? Liker en moderne stil i boligen . Alle forslag mottas med STOR takk ❤

14/11/2019 12:30:36

Svar:

Her kommer flere bilder. Ble opp ned av en eller annen grunn

14/11/2019 12:32:24

Svar:

Et bilde til. Håper det ikke ble for utydelig

14/11/2019 12:33:53

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, Nina. Jeg kan ikke se vi har fått bilde av trappen. Har du kanskje en link til prospektet slik at vi på en enklere måte kan se helheten? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Jeg har dsv ingen link, da salgsoppgaven er fjernet fra nett. Prøvde p ta et par bilder av trappa. Første bilde kan du se åpning inn til kjøkkenet på venstre side. Kjøkkenet har som nevnt tidligere, fargen Marrakech. Ønsker farger som passer sammen på vegg og trapp i gangen også. Siste bilde er tatt fra trappa og ned til gangen. Ser da ytterste entréen rett fram , og lengst bort til høyre er begynnelsen av stua. Kjøkkenet er nærmest til høyere. Soverommet mitt er til venstre (ser det ikke på bildet) rett ved trappa til venstre.

14/11/2019 18:16:46

Fargerådgiver svarer:

Hei Nina, jeg vil foreslå at du vurderer  LADY 5030 St. Pauls Blue i stuen,  LADY 10678 Space i trappeoppgangen med  JOTUN 9938 Dempet Sort trapp.  LADY 7163 Minty Breeze i entreen,  LADY 1145 Band Stone  og  LADY 12075 Soothing Beige på hvert sitt soverom. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall matt (05). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. Trinn i trapp males med Trestjerners Gulvmaling.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar. Men hva hadde du valgt hvis jeg går for en lys stue og en mellom/eller mørkere farge i gang? Ønsker en mørk farge på soverom. Er ikke så glad i blått , så ønsker ikke det på noen rom 😊 Kunne man brukt en brunsvart farge i trapp? Tusen takk for alle forslag 😍

15/11/2019 10:02:05

Fargerådgiver svarer:

Hei Nina, jeg kan foreslå  LADY 12075 Soothing Beige i stuen,  LADY 10678 Space i vindfanget,  LADY 20120 Organic Red i trappegangen med  JOTUN 0734 Brunsvart trapp,  LADY 10678 Space over panelen i trappeoppgangen/gangen i 2. etg.,   LADY 1145 Band Stone og  LADY 1352 Form på hvert sitt soverom. :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar! Det høres ut som en god plan. Takk for all god hjelp 😊

15/11/2019 11:46:44

Svar:

Må bare ha et siste spørsmål. Ønsker egentlig bare greige/muldvarp/ beige/brune farger... hva kunne jeg tatt i trappeoppgangen i stedet for organic red? Beklager at jeg er så 'vanskelig 😉

15/11/2019 11:57:37

Fargerådgiver svarer:

Hei Nina, jeg ser for meg at det hadde blitt spennende med en farge inn i denne paletten, men hva med å velge  LADY 12075 Soothing Beige også i trappegangen? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Ja, det er en stor mulighet , skal virkelig vurdere det 😊 Men hadde veldig lyst på en litt mørkere trappeoppgang 😊

15/11/2019 14:16:56

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, Nina ;) Velg gjerne  LADY 1145 Band Stone på panelveggene i trappeoppgangen med samme hvittone i trappen som detaljene ellers. På tapetveggen over panelen i trappen/gangen i etasjen over kan jeg foreslå  LADY 10678 Space, og da gjerne  LADY 1352 Form og  LADY 0394 Varmgrå til hvert sitt soverom. Se også på  JOTUN 0394 Varmgrå og  LADY 8304 Timian til hvert sitt soverom. 

Lykke til :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun