CecM

Kategorier:

Hei. Skal flytte i en leilighet og trenger noen råd om fargekombinasjoner. Jeg vet ikke hva dør listene ,dører og vinduer er malt i dessverre, men i stuen/kjøkkenet der jeg skal male er det store flater med vinduer. Har lagt ved bilde av parkett og sofa som skal være i stuen. Jeg har valgt den blå fargen Byge i stuen. Har du noen tips til en hvitlig farge jeg kan bruke, hvertfall en lys farge, på kjøkkenet som ligger i forlengelsen av stuen. Denne fargen skal også brukes i gangen som ikke er så stor. Vil helst ikke bruke eggehvit den har jeg hatt tidligere. Ønsker noen andre forslag til den fargen byge. Siden jeg ikke hvilken farge lister etc er malt i er det mulig å komme med forslag til hvitfarge som kunne passet til den blå byge og eggehvite og evt hvite lister? Eller ett annet forslag på farger i blå og hvit som også passer til gulvet og sofaen på bilene. Ett annet spørsmål. Hvitfargen vi velger på veggen, kan jeg male den i taket? Vil det bli en annen helhet enn om vi maler take i vanlig hvit? På soverommet har jeg tenkt å ha blåfargen kveldsnatt og kontrastvegg med deco blue. Kan det bli litt for mørkt soverom? På forhånd takk for svar og hjelp. Mvh CecM

2019-12-14 16:30:57

Kommentar

Glemte å skrive i sist innlegg at vi har sett på hvitfargen letthet og tror den andre var greige fargen sommersne. Hvordan er de til gulv , sofa og byge fargen?

14/12/2019 17:01:22

Fargerådgiver svarer:

 LADY 1624 Letthet eller den hvitere  LADY 9918 Klassisk Hvit på detaljer som dører, lister og tak er lekkert sammen med både  LADY 4638 Byge og  LADY 1928 Sommersne så tommel opp fra meg. Om taket skal males hvitt eller i veggfargen er det vanskelig å vurdere uten bilder av rommet. Jeg ville i tillegg til  LADY 1928 Sommersne også vurdert  LADY 0553 Ascott jeg tror den blir lekker både til gulvet og sofaen, hva med  LADY 0553 Ascott i stuen og  LADY 1928 Sommersne i gangen.  LADY 4618 Kveldshimmel og  LADY 4477 Deco Blue er lekre sammen med  LADY 4638 Byge om en av dem eller kombinasjonen av de to blir for mørke på soverommet har bare med smak og behag å gjøre, spør du meg kan ikke soverom bli mørke nok så jeg ville valgt  LADY 4638 Byge på alle veggene :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei og takk for svar. Jeg ville egentlig ha en blå farge i stuen. Altså det blir egentlig en kontrastvegg for er vindu på to av de andre veggene i stuen .Så jeg ønsket å vite hvilken lys (hvitfarge) som gikk til den blå byge som jeg tenkte på å velge og til gulvet og sofaen. Ascott er en fin farge , men usikker om jeg ønsker den på «kontrast» veggen i stuen. men går den ann å bruke sammen med Byge, Slik at jeg kan ha den på ene kjøkkenveggen og i gang eller kan jeg likeså bruke sommersne? Jeg må ha en lys farge som passer til byge da både kjøkken vegg og gang veggen treffer stueveggen og føler i første omgang at 3farger kan bli litt mye. Mvh CecM

16/12/2019 10:39:27

Svar:

Legger ved planløsningen.

16/12/2019 11:19:39

Fargerådgiver svarer:

Jeg tenkte meg  LADY 0553 Ascott sammen med  LADY 4638 Byge i stuen, men du kan også gjerne velge  LADY 1928 Sommersne i stuen sammen med  LADY 4638 Byge og da kanskje  LADY 0553 Ascott i gangen eller  LADY 1928 Sommersne i alle rom hvis du ikke vil ha 3 farger. Gangen er jo litt adskilt så en tredje farge der ute er ikke noe problem slik jeg leser plantegningen :-)  Vil du ha hvitere vegger i gangen velger du  LADY 1928 Sommersne i begge rom :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Så plutselig at det var at det var fargen 9904 skumring jeg hadde tatt en liten prøve lapp av Med meg hjem og ikke sommersne. mener jeg så på sommersne også men den kom ikke med hjem. Går helt i surr med alle fargene. Men når jeg først tok skumring ; Hvordan blir den til sofa, gulv og 4638 Byge.? På forhånd takk for hjelp. Mvh CecM

16/12/2019 21:58:48

Fargerådgiver svarer:

Jeg er redd den blir kjølig mot neste blå/lilla ikke min fotoritt hos deg :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for alle fargeinnspill. Satt og så på fargene i dag og det ble nok noen forandringer ut i fra hovedplanen ang farger. Vi holder fast ved blåfargen som vi har valgt i stuen 4638 Byge på «fond veggen» Men siden vi kommer fra ett hus og skal inn i en mye mindre leilighet så er vi redd at det vil bli for mørkt med den blå og de andre fargene du har tipset om. Vi ønsker en hvitere farge i forlengelsen av stuen og på gangen og har har valgt 1624 letthet. . Letthet vil vi også male taket i om det må males på ny. Ascott var en fin farge om vi skulle malt alt bare i en farge i stue/kjøkken området, så den skal jeg ha i bakhodet når vi en gang vil male på ny. Vi har også gått bort i fra blått på soverommet. Det blir for mye blått nå i første omgang fant vi ut, selv om vi er gla i blått. Nå har vi sett på 1940 elvesand på hovedsoverommet. Kunne også tenke oss en fondvegg med svart på soverommet.Hvordan blir den fargekombinasjonen? Har du evt en annen farge/farger som ikke er langt unna elvesand som evt ville passet bedre til en svartaktig fondvegg? Setter pris på innspill her😊 Har du noen fargeforslag til soverom nr 2 som er noe mindre i størrelse. ønsker en lys farge her også. Det blir ett gjeste/oppbevaring rom. Hilsen CecM

19/12/2019 00:21:13

Fargerådgiver svarer:

Hei hei :)  JOTUN 1624 Letthet og  LADY 4638 Byge er lekre sammen.  JOTUN 1624 Letthet er en svakt gulaktig tone som er hvitere enn  JOTUN 1001 Egghvit og  LADY 1453 Bomull. Lett og luftig, - med et ørlite slør av lunhet i seg. Før du maler veggen med  JOTUN 1624 Letthet, bør du tenke over hvilken farge du har på lister og detaljer. Er disse ferdigmalte hvite fra fabrikk, har de trolig fargen  LADY 1453 Bomull, - ergo vil lister da fremstå gulere enn en eventuell vegg i Letthet. Fargen du nevner "Elvesand" er ikke Jotuns farge. Vi har ikke NCS fargekode eller oppstrøksprøve av denne fargen så for å få info om gode fargekombinasjoner til denne fargen må vi be deg kontakte Fargerike. Vi ønsker deg lykke til og en riktig god jul :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Vil fargen Frostrøyk passe til fargen byge sofa og gulv hvis det viser seg at lister etc er i bomull/egghvit? Hilsen cecM

20/12/2019 10:40:40

Fargerådgiver svarer:

 LADY 1376 Frostrøyk er normalt sett fin til  LADY 1001 Egghvit og  LADY 1453 Bomull men mulig den vipper svakt rødlig grunnet gulvet, du må teste :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun