TK

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Ønsker forslag

Tilstøtende rom : Ønsker forslag

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Spisegruppe i hvitpigmentert eik og lys grå sofa.

Tak : Klassisk hvit

Hei Har kjøpt nytt hus og skal male alle rom. Soverom med sovealkove, bad, entrè, stue, kjøkken og trappegang. Ønsker forslag om farger i nordisk naturstil i varme lyse farger. Alle rom skal males, men taket skal være i klassisk hvit, badegulvet grått og trappen mørk grå. Stuen har gjennomgående lys med vinduer da på 2 av 4 vegger. Laminatgulvet i stuen skal være lyst. Tar gjerne i mot forslag til gråfarger på badegulv og trapp også. Kjøkkenfrontene skal også males, og tar gjerne i mot forslag her også. Har ikke bildet av kjøkkenet, men det er ca.7 kvm stort med et stort vindu, og har inngang fra stuen. Ønsker opprinnelig grønt/grått, men åpen for andre varme farger. Mvh Therese

2019-12-14 18:08:43

Fargerådgiver svarer:

Hei, vi hjelper deg gjerne, men her ville det vært til stor hjelp med link/bilde av møbler som skal inn i rommet, særlig sofastoff. Har du i tillegg info om NCS- eller RAL-kode på vinduer og dører så er det supert. Hvordan er benkeplate og hvitevarer på kjøkkenet? Angående maling av gulv i våtrom vil jeg be deg ta kontakt med våre malings-eksperter på teknisk service slik at vi får avklart rett produktvalg her. De vil også kunne gi deg råd og tips til fremgangsmåte for ett vellykket resultat. Du treffer dem på: chat.jotun@ed24.no eller 33 45 75 30 alle virkedager mellom 0800 og 1600.

Hører fra deg :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen NCS - eller RAL kodene på vinduer og dører har jeg dessverre ikke. Jeg tenkte egentlig at jeg skulle male de brune vinduene som vist på bildene. Hvitevarene på kjøkkenet er hvite og benkeplaten vurderer jeg å bytte/male eller legge folie. Legger ved bilder av møblene som skal inn og kjøkkenet. Mvh Therese

16/12/2019 11:49:26

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, jeg kan foreslå at du vurderer å male detaljene som i dag er brune til  JOTUN 9938 Dempet Sort (vinduer/ balkongdør). Velg gjerne  LADY 9938 Dempet Sort også på trappen og på dørene og karmene inne, mens lister males i samme farge som veggen. Tak og taklister vil jeg foreslå males i  JOTUN 9918 Klassisk Hvit. Kjøkkeninnredning kan jeg foreslå males lys i  LADY 1928 Sommersne med en lekker grønntone som  LADY 7613 Northern Mystic på veggen. Hvilke farger du skal velge i hvilket rom er vanskelig å mene noe om ut fra bildene, men jeg kan foreslå en palett med farger som står godt sammen. Se på  LADY 8281 Pale Linden (entre) ,  LADY 1928 Sommersne (trapperom),  LADY 7628 Treasure (stue) ,  LADY 7613 Northern Mystic (kjøkken) og  LADY 12078 Comfort Grey (soverommet). På badet kan vi  LADY 0394 Varmgrå på gulvet og  LADY 1928 Sommersne  på veggene. 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall matt (05). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)



Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun