Passende grunnmurfarge?

Kategorier:

Vinduer : Hvit

Vi har et murhus fra 50-tallet som er malt i fargen Nevada. Nå er det på tide å male det igjen. Vi tenkte å beholde fargen, men hvilken farge bør GRUNNMUREN ha? Muren på huset er litt krakelert og har fått noen sprekker. Finnes det en tykk murmaling som dekker dette? Mener jeg har hørt noe om en maling som har mye fiber i seg. Ville dere beholdt Nevada på huset, eller hadde det blitt finere med en annen farge? Hilsen Caroline

2020-02-21 19:38:04

Fargerådgiver svarer:

Hei :-) jeg ser for meg en ganske mørk mur, men fargevalg må vi komme tilbake til når riktig produkt er valgt. Ta en prat med våre eksperter på Teknisk Service, så snakkes vi nærmere om farge senere. Teknisk Service treffer du på: jotun.no/chat eller 33 45 75 30.


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Da har jeg fått svar fra teknikerne deres. De svarer at jeg må bruke malingen Jotun DryTech på grunnmur og på huset. På huset trenger jeg også en DryTech filler under for å dekke krakeleringer. Da er altså spørsmålene: 1) Hva slags farge på GRUNNMUREN bør jeg velge hvis jeg beholder eksisterende husfarge NEVADA, noe som er mest sannsynlig. 2) Er det en annen fagre som hadde egnet seg bedre til huset vårt? Hilsen Caroline

25/02/2020 15:31:50

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Så fint at du tok kontakt med teknisk service! Jeg vil foreslå at du vurderer fargen  JOTUN 11130 Shade på grunnmuren dersom du beholder  LADY 0206 Nevada på husveggen. ..Er du ute etter en virkelig spennende farge på grunnmuren - se på vår nye farge 20138 Demper rødbrun, eller en dyp gråbrun som 11140 Ash Brown. 

https://uteinspirasjon.jotun.no/male-murhus-dette-ma-du-tenke-pa/

Fargen  LADY 0206 Nevada kan blandes hos våre forhandlere som har utvidet blandeprogram for  JOTUN DryTech Murmaling. Er du ute etter en ny farge på veggen vil jeg foreslå at du vurderer fargen  JOTUN MUR 1491 Slipesten, som er en mer dempet og grålig beige tone. Se den sammen med  JOTUN 1376 Frostrøyk på grunnmur. Ønsker du mur som er mørkerer enn veggen kan jeg foreslå  JOTUN 11130 Shade. Velg gjerne   JOTUN 1376 Frostrøyk på panelveggen rundt inngangspartiet for å skape en kontrast. 

Lykke til!






Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for godt svar :-) Har dere da tatt hensyn til at det er rød takstein? Og sort inngangs og garagedør? Vet ikke om dette har noen betydning. Forsøker å laste opp nye bilder, men de synes ikke i posten? Kan dere se dem?

26/02/2020 18:26:10

Fargerådgiver svarer:

Vi har tatt hensyn til taket og dørene, alle bildene ligger her :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun