Karianne S

Lister/dører/vinduer: klassisk hvit dører/lister/tak

Tilstøtende rom: NA

Møbler/kjøkkenfronter etc.: hvit-hvite møbler, kjøkkenfronter m.v

Tak: klassisk hvit i tak

Hei. Jeg har flyttet inn i et eldre hus som er totalrenovert innvendig med gipsplater i vegg og tak, alt malt i klassisk hvit (eller faktisk bare hvitmaling uten tilsatt farge). Det er åpen stue-/kjøkkenløsning, og i tillegg er det åpent til en gang (dørene er fjernet/kan ikke settes inn). Fra gangen er det også dører til to soverom og et baderom, det ene soverommet er malt i Duft, det andre i en litt blåfarge (noe mørkere enn Aladdin). Badet er fleecelagt og går i en lys beigefarge. Jeg har malt med Lady Pure Color i de to rommene som nå er malt. I og med at det er åpent mellom stue/kjøkken og delvis også gang ønsker jeg gjerne tips og råd om farge på maling. Bildene ble tatt på morgenkvisten i litt "dunkelt lys" (ser at jeg jo skulle ventet til dagtid). Sofaen min, som jeg ikke ønsker å bytte ut, er også en slags "lys grønn" som tidvis kan minne om lys blå. Jeg lurer for eksempel på å male en farge i gangen, jeg liker godt Nordic Breeze 5452 (har malt med den en gang før, og lurer på å male med den i gangen (og kanskje også i entreen som skimtes i bakgrunnen). Jeg har tidligere endt med å velge type "frostrøyk", "klassisk hvitt" og "tidløs" og ønsker gjerne noe litt mer farge nå. I og med at det er vinduer langs hele fronten på huset (sydvestvendt) blir det mye sol/lys inn. Veggen bak sofaen strekker seg for øvrig bort til kjøkkenskapene så jeg klarer ikke helt å se hva som er lurest i stue/kjøkken. Det blir kanskje for mye å male i to ulike farger i stue og kjøkken og enda en annen farge i gangen rett utenfor stue/kjøkken? Jeg sender gjerne flere bilder, men tror ikke jeg får lagt til flere enn 3 bilder her (send meg gjerne mail). Håper på litt tips og råd! Tusen takk :-)

25/02/2020 08:56:21

Jotun LADY svarer:

Hei Karianne :) Velger du  LADY 5452 Nordic Breeze i gangen vil jeg foreslå  LADY 10981 Norwegian Wood i stuen og 4785 Blue River på kjøkkenveggene. Se også på  LADY 11175 Adventure til stue og kjøkken med  LADY 5452 Nordic Breeze i gangen og  LADY 5180 Oslo i entreen. ....eller hva med  LADY 5180 Oslo i stuen,  LADY 7637 Exhale på kjøkkenet og videre inn i gangen, og  LADY 5490 Serene Blue i entreen. Dette er nok min favoritt palett til fargene hos deg ;) ...men så må jeg nevne en palett til...  LADY 5180 Oslo i stuen,  LADY 20055 Dusty Rose i entreen og  LADY 20054 Silky Pink i gangen. De er sååå vakre <3

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall matt (05). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection

som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. 

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)25/02/2020 14:15:19

Karianne S:

Hei igjen Jeg tenkte jeg skulle forsøke tipset ditt med Oslo i stuen, Exhale på kjøkken og gang og Serene Blue i Entreen. Jeg gikk i gang med en vegg med Oslo i stuen og har konkludert med at det blir altfor mørkt hos oss.. vi må ha lysere farge i stuen, evt at det bare var en kontrastvegg (men da ser jeg for meg at det blir et lappeteppe på veggene - noe jeg ikke ønsker). Legger ved bilde av den malte veggen, som tidligere var hvit... Jeg liker tanken på en blågrønn farge i stuen, men den må være betydelig lysere enn Oslo.. minner om åpen løsning her, så kjøkken, stue og gang henger delvis sammen. Jeg hang heller ikke med på alle tipsene over, tror det stort sett manglet et rom i anbefalingen (om du skjønner hva jeg mener). Trenger altså tips til: Stue* Kjøkken* Gang* Entré * stue og kjøkken er åpen løsning, og dørene til gangen - fra kjøkken og stue - er fjernet. Om du kan anbefale noe som går i litt lysere toner som passer særlig sofaen (beskrevet i forrige innlegg), mye hvit innredning (stue og kjøkken) og hvitpigmentert eikeparkett. Tusen takk igjen. Hilsen Karianne S

03/03/2020 18:37:54

Jotun LADY svarer:

Hei igjen, har du vurdert rosa i stuen? Jeg vil foreslå  LADY 20054 Silky Pink i stue/kjøkken,  LADY 20055 Dusty Rose mellom over og underskap  (på veggen ved ventilatoren),  LADY 7637 Exhale i gangen og  LADY 5490 Serene Blue i entreen. Ønsker du en mer "nøytral" tone i stue/kjøkken vil jeg foreslå at du vurderer  LADY 1928 Sommersne, og at du velger en av de nevnte rosatonene (  LADY 20054 Silky Pink eller  LADY 20055 Dusty Rose) kun på veggen mellom over og underskap på kjøkkenet. 

Ønsker du en lys blågrønn tone i stuen må du vurdere ulike farger mot sofastoffet. Det er vanskelig ut fra bildet å mene hvilken som kan passe til, men jeg kan foreslå  LADY 6350 Soft Teal i stue/kjøkken,  LADY 1928 Sommersne i gangen og  LADY 20054 Silky Pink i entreen. 

Lykke til :)

04/03/2020 10:17:20
Go to top