Stian L

Kategorier:

Vinduer : hvit

Dør : ral7016

Garasjeport : ral7016

Grunnmur : hvit

Hei. Vi har et 70-talls hus 1,5 etg med valmet tak, med stående kledning og slett grunnmur. Huset er idag malt i 0764 stengrå, med hvite vinduer og hvit grunnmur. Garasje i underet. Vi har nå bestilt ny ytterdør og garasjeport, som begge er på samme vegg. disse er antrasitt grå. vi ønsker å bytte til en litt mørkere farge på grunnmuren, og huset trenger også et strøk maling, og lurer på om det er en annen nyanse som evt står bedre til den grå porten og døra. på forhånd takk! stian

2020-03-23 16:48:24

Fargerådgiver svarer:

Hei, Stina hvilken farge har taket/taksten? Supert hvis du har noen bilder du kan sende meg så jeg får et inntrykk av huset og omgivelser :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, legger ved et par bilder. Døra og porten på bildet skal som sagt byttes.

24/03/2020 17:28:30

Fargerådgiver svarer:

Beklager Stian, ser nå at jeg skrev feil navn sist ;-)

0764 Stengrå som du har er tøff til Ral 7016 så ønsker du samme farge på kledning kan den beholdes. Ønsker du å stramme opp fasaden så kan vinduer males i samme farge som veggen og muren males mørkere med  JOTUN MUR 4456 Idyll

Varmere gråtoner som  JOTUN 1378 Kontur eller  JOTUN 1462 Grå Skifer er også lekre sammen med Ral 7016 som da blir dyp blågrå.  JOTUN 1462 Grå Skifer ville jeg kombinert med mur i  JOTUN 1877 Valmuefrø eller  JOTUN 1973 Antikkgrå og  JOTUN 1378 Kontur ville jeg kombinert med mørkere mur i  JOTUN 1462 Grå Skifer.

Mot ditt tak er  JOTUN 1462 Grå Skifer min favoritt, men her har du da flere alternativ å kikke på :-)  

Maler du huset med Jotuns beste utendørsmaling,  DRYGOLIN Nordic Extreme får huset en ekstremt god beskyttelse. Jotun har også en vanntynnet maling med suveren fargegjengivelse og noe mattere utseende for de som foretrekker det, den heter  OPTIMAL

Detaljer males med  DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør eller  OPTIMAL Vindu og Dør. Dette er malinger som er tilpasset mindre detaljer som dører, rekkverk, vinduer, møbler osv. Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling . Følger du linken på de ulike produktene kan du lese mer om hvert enkelt produkt.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter.

Føl oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/ for nyttige tips utover våren. 

Vi ønsker deg lykke til. :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

takk for svar. Da tror jeg at jeg beholder hovedfarge, og muren blir malt i Idyll. hvilken type maling skal jeg bruke da? det er pusset leca. Den gamle malingen er stedvis veldig flasset og stygg. Må all den gamle malingen bort for at det skal bli pent? veggene er tidligere malt med Drygolin-maling, men lurer på å bytte til Optimal isteden. kreves det noe forarbeid utover å vaske? mh stian

30/03/2020 15:14:39

Svar:

et siste spørsmål - mange dørleverandører bruker NCS og ikke RAL. flere av de mørkegrå dørene har NCS-kode s 7000-n. hvor lik/ikke lik er denne til ral7016?

30/03/2020 15:18:12

Fargerådgiver svarer:

Ral 7016 er kjøligere med mer blått i undertonen enn S7000-N. Vaske veggen er nok hvis du ønsker å skifte fra DRYGOLIN til  OPTIMAL.  På mur anbefaler vi  JOTUN DryTech Murmaling klikker du på produktlinken kan du lese mer om de enkelte produktene, ta gjerne også en prat med våre eksperter på Teknisk Service, du treffer dem på: jotun.no/chat eller 33 45 75 30.


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun