Lisa

Kategorier:

Hei! Jeg er en veldig ubesluttsom men ivrig maler som strever med å finne den riktige fargen til gangen vår. Jeg er en god økonomisk støtte til vår lokale fargehandel da jeg handler veldige mange testspann med maling men dessverre uten at jeg føler jeg har truffet riktig. Jeg har en stor gang på 12,5 kvm uten vindu. Forrige eiere har malt noen detaljer/veggmøbel i grått m ukjent fargekode, dører (4stk) er i eik og listverk i klassisk hvit. Ytterdør er malt i en sort farve. Pga lite lysinnslipp ønsker jeg en lys farge som gjør rommet innbydende og varmt, men føler jeg ender opp med sukkersøte farger som føles litt kjølige og prangende, eller farver som er litt for mørke slik at rommet potensielt føles litt tungt. Jeg liker fargetonen til feks laurbær, men fargen i seg selv vil bli for mørk for gangen. Jeg har prøvet med gul (jotun Velvet) men innser at dører og gulv reflekterer gulfargen som gjør det fryktelig gult. Jeg har prøvet lys blå/grønn (Farrow and ball Teresa Green), men føler den ser ut som sukkerspinn.. jeg er rådvill! Har dere noen tips til en farge som ikke tynger et rom med lite lysinnslipp, som går godt med sterk grå, gullige eikedører og parkett, som er varm men lys og innbydende?

2020-03-26 14:08:06

Fargerådgiver svarer:

Hei Lisa, jeg elsker folk som står på og viser ekte dugnadsånd nå som vi oppfordres til å støtte de lokale butikkene :) Jeg kan se at du har gjort en strålende innsats for din fargehandler. Du får ett stort smil og to tomler opp fra meg!! :) Jeg vil foreslå at du vurderer  LADY 8281 Pale Linden i gangen din. Se også på lys greige som  LADY 1928 Sommersne eller  LADY 8470 Smooth White. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall matt (05). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun