Liv

Lister/dører/vinduer: Bomull s0205y

Tilstøtende rom: Soverom: 1 bomull, 1 pilasterblå, 1 skagen

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Sofa grå, skifervegg ved peisovn, hjørneskap linblå

Tak: Trenger råd!

Vi skal male male inne på hytta ved sjøen. Det er stort sett gulnet panel, noen steder har tidligere eier behandlet panelet slik at det er lysere. Vi har skiftet vindu, karmene er i fargen Bomull, samme med innerdører og listverk rundt dører. Vi var nødt til å Hurtig-pusse opp soverommene, her ble det ferdigmalte mdf-plater med bomull på ett rom og en grålig (skagen) på det andre rommet. I det tredje soverommet ble Panelet malt med 4017 pilasterblå. Vi vil male taket hvitt i hele hytta for å få det lysere. Det jeg spør nå om er farger for gang, soverom og stue. Om det ikke passer med soverommene får det bare våge seg. Da får vi fikse det etterpå. Stue: lyst, behandlet (hvitlasert og lakket??) furugulv, dette liker vi godt.(En del av gulvet er lakket furu, her må vi slipe ned.) Kjøkken: gulvet går i ett med stue, skillevegg mellom + bred åpning. Hvitlasert furugulv. Gang: gulvet har fått champ elysees laminatgulv i halve gangen + mørkegrå/skiferlignende fliser på resten. Liker godt jordfarger, sand, blå, grønn farger og trenger noen råd til å få det farger som passer sammen. Ønsker ikke å male alt hvitt, men ønsker et lyst inntrykk. (Kjøkken skal skiftes ut foreløpig ikke bestemt fronter. Noen tips til farge på frontene??) Takknemlig for tips!!!

21/05/2020 15:38:34

Jotun LADY svarer:

Hei Liv, jeg vil foreslå at du vurderer å beholde taket i gangen og taket i spisestuen slik det er i dag, da jeg opplever disse lyse og fine. På den måten beholder du innslag av treverk som myknet opp interiøret.  Takene ellers vil jeg foreslå males i samme hvittone som lister/vinduer -  LADY 1453 Bomull. Forstår jeg det som at det er ett soverom igjen som skal males? Jeg vil foreslå at du vurderer  LADY 2201 Varm Lin på dette rommet. I gangen vil jeg foreslå  LADY 8281 Pale Linden, på kjøkkenet  JOTUN 1376 Frostrøyk, gjerne med innredning i  LADY 4477 Deco Blue, og hva med  LADY 4618 Kveldshimmel i stuen? Eventuelt kombinert med  JOTUN 1376 Frostrøyk i spisestuedelen (eller motsatt). 

 LADY Supreme Finish er markedets beste maling til panel, dører, lister og møbler. Den finnes i fire ulike glansgrader.

https://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/how-to-paint-interior-faded-panel.aspx


Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)


22/05/2020 11:12:37
Go to top