Katharina

Hei, vi skal sette opp en hytte på fjellet i bindingsverk med store vindusflater k stua. Åpen kjøkken/stue løsning, kjøkken i farge peppergrå S7500-N, gulv blir eik enstav coconut rustikk. Leveres med ubehandlet panel. Skiferflis Sintesi Beola 30/60 i gangen. Dette er forslag fra de som setter opp hytta og kan bli dyrt å endre. Det vi kan bestemme selv er farge på vindusrammene og dører samt veggene. Vindu/dører må være ral koden. Vi har ønske om mørkt. Ral 7022 er foreslått men vi opplever den som grønn. Vi tenker 7021, forstår at 7016 er populært. Hva tenker dere? Ønsker lyse vegger og tak, kanskje hvitbeis? Har dere annet forslag på veggene? Mvh Katharina

21/05/2020 18:20:35

Jotun LADY svarer:

Hei Katharina, hvilken farge får hytta utvendig? Jeg går ut i fra at vinduene skal ha den samme fargen både utvendig og innvendig, eller skal du ha tofarget vindu? 

22/05/2020 11:50:37

Katharina:

Hei igjen, ja det blir samme farge på vindusrammene inne og ute. Ang. Farge på utsiden har vi ikke tenkt så langt. Det blir torv på taket og den ligger på høyfjellet. Den blir synlig ved å ligge på en høyde og det er fint om den går i ett med fjellet. Med andre ord kom gjerne med forslag. Mvh Katharina

22/05/2020 12:15:02

Jotun LADY svarer:

Hei Katharina, jeg opplever at RAL 7016 får ett noe blålig preg, det er ikke feil, og kan absolutt bli spennende, men jeg holder nok en knapp på den litt dypere 7021 av de du nevner. Jeg vil også foreslå at du vurderer en dempet sort som RAL 9004. Slik jeg ser det er dette ett svært "trygt valg" til disse overflatene, og ved å velge en "nøytral"sort tone står du svært fritt i valg av veggfarger både i interiøret og i eksteriøret. Ønsker du lyse vegger og tak vil jeg foreslå at dere vurderer ett strøk  LADY Pure Nature White på både vegger og tak. Ta en titt på disse to blogginnleggene for inspirasjon: 
https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/blagra-palett-ved-sjoen/


https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/naturlig-og-luksuriost-i-tretoppen/


Velger du dette lyse uttrykket kan du allikevel skape en lun og varm hytte med tekstiler i ull og lin i varme nyanser av f.eks rustrødt alà  LADY 20144 Grounded Red og grålig grønt eller grålige blåtoner dersom du foretrekker det. Det vil gi deg ett hav av muligheter!

Utendørs kan vi foreslå at du vurderer Trebitt 9061 Jernvitrol, Trebitt 0798 Bever eller vår nye Trebitt 90033 Funkissort. 

Vær oppmerksom på at treets egenfarge, sugeevne, påføringsteknikk og antall strøk vil påvirke fargen. Det anbefales å gjøre oppstrøk på tilsvarende underlag før malearbeidet påbegynnes.

 TREBITT Oljebeis har unike oljer som trenger godt inn i treverket og bevarer det naturlig vakre utseende. Oljene hindrer fuktopptak og reduserer oppsprekking. UV-block beskytter mot sollys og holder fargen vakker lenge. Med Trebitt Oljebeis trenger du ingen grunning. http://www.jotun.com/no/no/b2c/products/exterior/trebitt/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-)


22/05/2020 18:39:28
Go to top