Oda

Lister/dører/vinduer: Klassisk hvit

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Lysoljet furugulv, litt gulnet. Matt mørkegrå/sorte kjøkkenfronter. Beige sofa, grå gardiner

Tak: Klassisk hvit

Hei! Jeg skal male en hel leilighet, og har lett etter farger i ett år og går helt i surr. STUEN: er for gul nå, malt i Vanilje. Ønsker en blågrå, ikke for mørk, mellom 30-50 i sorthet i NCS-koden. Har prøvemalt med St. Pauls Blue (alt for mørk), Prismegrønn, Sjøalge, 4005-b30g og Grå Harmoni (siste 3 synes på bildet, fra venstre Sjøalge, 4005-b30g og grå harmoni inntil høyre vindu). Synes de blågrå er litt for grønne, og den grå for grå. Kanskje en rødblå er finere, feks. Kvelshimmel, Duggblå eller Skyggeblå? Eller har dere andre tanker? GANG/KJØKKEN: her er det hvitt og "rått", ønsker en lunere, lys farge. Har prøvemalt med Smooth White som ser OK ut. Har også tenkt på Space, Blek sand, Sommersne, Ascott... Men kanskje de blir for gule, som jeg opplevde Vanilje? Andre forslag? Det som gjør det ekstra tricky, er at fasaden er malt i en flott rødfarge, som skinner inn fra soverommet på den ene veggen og gjør den veldig rosa. Så det bør være en farge som kanskje demper det rosa/røde gjenskinnet, eller som i alle fall ikke krasjer med det. Det kan også være en egen farge på denne veggen som blir rosa, som passer til den andre fargen på resten av kjøkkenet (ton-i-ton feks). Og kjøkkenfrontene vil jeg på sikt male i en beige, litt mørkere nyanse av veggfargen f.eks., synes det blir for mørkt med sort siden det er et lite rom. Men fargen bør helst passe til de mørke frontene som er i dag:) SOVEROM: er det siste jeg orker å gjøre noe med, men ønsker en dempet (lys pga lite rom) blå. Dusky blue, nordic breeze, fabrikk? Men igjen så må det ikke krasje med det veldig røde som skinner inn her. TUSEN TAKK til dere hvis dere kan hjelpe!! Gjerne med forslag jeg ikke har tenkt på enda også, men liker best gråblå(grønn) og en dus litt gyllen beige. Må ikke bli for gult mot gulvet bare :)

21/05/2020 18:52:29

Oda:

Legger ved flere bilder

21/05/2020 18:56:43

Jotun LADY svarer:

Hei, Oda. Jeg kan foreslå at du vurderer  LADY 10679 Washed Linen i gangen og på kjøkkenet,  LADY 5200 Dusky Blue i stuen, mens soverommet har jeg lyst til å foreslå males i  LADY 4477 Deco Blue. Blir denne for mørk i hele rommet kan jeg foreslå  LADY 4477 Deco Blue på veggen bak sengen med  JOTUN 1376 Frostrøyk eller  LADY 10679 Washed Linen på veggene ellers. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall matt (05). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)22/05/2020 13:20:10
Go to top