Kari

Hei, jeg bor i en tomannsbolig som for tiden er malt i 2006 Husmannsrød med vinduslister i 1376 Frostrøyk. Jeg ønsker å skifte husfarge og har sett på fargen "Dempet sort". Har luftet dette for naboen som ikke umiddelbart tente på ideen, men ga uttrykk for å være ganske fornøyd med rødfargen. Imidlertid var man åpen for at huset gjerne kunne ha to farger. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til detter og er nå veldig usikker på hva jeg skal velge. Er sikker på at huset ville vært fint i en mørk farge mot alt det grønne i omgivelsene, men fargen ville også endre husets karaktert og jeg er redd for at kontrasten en sort del/ en rød del, ville blitt for markant? Huset ligger i enden av en blindvei og det er kun fasaden hvor en to-delt farge ville være synlig (se vedlagt foto). Gode råd mottas med takk - også tips til hvordan jeg eventuelt kan "tone" ned rødfargen om jeg ikke går drastisk til verks og endrer farge.

21/05/2020 23:32:22

Jotun LADY svarer:

Hei Kari, jeg må jo si at jeg synes huset er svært flott og at det kler den dype vakre rødtonen. Du kan veldig gjerne beholde huset rødt men gå enda dypere og mer dempet til  JOTUN 2279 Dodenkoph. En farge med lange tradisjoner og som er svært flott til gråtonene i det vakre skifer-taket og i natursteinen rundt tomten. Velger du denne bør dere dog være enige om at begge skifter til denne rød-fargen, hvis ikke er jeg redd  JOTUN 2006 Husmannsrød vil oppleves litt "blass" inntil. Ønsker du en sort tone som kan kombineres med  JOTUN 2006 Husmannsrød vil jeg foreslå  JOTUN 0734 Brunsvart. Den er like mørk som  JOTUN 9938 Dempet Sort, men jeg opplever den "mykere" inntil  JOTUN 2006 Husmannsrød. Velger du å beholde  JOTUN 2006 Husmannsrød, slik som i dag kan jeg foreslå at du/dere vurderer  JOTUN 0394 Varmgrå på staffasjen rundt vinduene for en mykere overgang mellom de hvite vinduene og den dype røde veggfargen.

Maler du huset med Jotuns beste utendørsmaling,  DRYGOLIN Nordic Extreme eller  DRYGOLIN Ultimat, får huset en ekstremt god beskyttelse. Jotun har også en vanntynnet maling med suveren fargegjengivelse og noe mattere utseende for de som foretrekker det, den heter  OPTIMAL

Detaljer males med   DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør eller  OPTIMAL Vindu og Dør. Dette er malinger som er tilpasset mindre detaljer som dører, rekkverk, vinduer, møbler osv. Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling . Følger du linken på de ulike produktene kan du lese mer om hvert enkelt produkt. 

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. 

Ta gjerne en titt på våre SLIK GJØR DU filmer: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/bli-ekspert-paa-60-sekunder.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-)

 

22/05/2020 15:07:13
Go to top