Elise

Lister/dører/vinduer: malt hvitt fra før

Tilstøtende rom: kjøkken: savanna sunset

Møbler/kjøkkenfronter etc.: har ikke valgt

Tak: hvitt

Jeg ønsker å gjøre en del endringer på leiligheten. Alt av farge + interiør + dekorasjoner skal byttes. Det eneste jeg beholder er de delene av leiligheten som har hvite farger og kjøkkenet som er malt i Savanna Sunset (bilde). Jeg ønsker hjelp til å velge farger som komplementerer kjøkkenet i to ulike rom: yttergang + stue (bilder). Bildene er noe klarere og lysere enn virkeligheten. Det som er malt sort skal males om. Det som er hvitt skal bli. Jeg ønsker egentlig ikke for mye kontraster, men heller mer 'glidende' og 'komplimenterende' overganger fra rom til rom. Derfor tenkte jeg en mer lun/dus grønnlig farge i gangen + lunt rosa på kjøkkenet + en lun/dus brunlig farge på stua (hvor det grønne og rosa "møtes"). Stue: Blushing Peach, Soft Skin eller Senses Yttergang: Space, Treasure, Soft Teal, eller Laubær Fargene over er bare forslag, men kanskje dere har bedre ideer? Jeg er åpen for andre ideer også. Dessuten, hvilken farge trenger jeg som base for å få til fin overgangen fra sort? Takk.

22/05/2020 01:50:47

Jotun LADY svarer:

Hei Elise, du kan male rett på sort vegg med våre LADY malinger ;) Jeg tror ganske sikkert at du vil oppleve at selv med såpass stor kontrast vil kvalitets-malinger som  LADY Pure Color,  LADY Balance og  LADY Wonderwall dekke på kun to strøk dersom du har godt maleverktøy og følger anbefalt mengde maling pr kvm. (Er det derimot malt med kalkmaling bør du ta en prat med våre malings-eksperter på teknisk service for tips og råd til fremgangsmåte og forarbeid.) Min første tanke var  LADY 10580 Soft Skin i gangen og  LADY 8252 Green Harmony i stuen, men velg gjerne omvendt -  LADY 10580 Soft Skin i stuen og en lysere grønn som  LADY 7628 Treasure i gangen :) Hvilken du skal velge avhenger av hvilken som står best til dine gulv og møbler. Det er viktig at du tester fargene hjemme hos deg i dine lysforhold før du bestemmer deg.

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall matt (05). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)22/05/2020 19:22:08
Go to top