Ingvild

Kategorier:

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Kjøkken fra Ikea i grønn, grå sofa, svart spisebord/stoler og hjørnemøbel etc

Vi har en hytte fra 1980 med panel på veggene og i taket. Vi pusser opp stue/kjøkken. Vi har lysnet panelet og planlegger å påføre interiørbeis i fargen Valnøtt (vil denne oppleves som veldig mørk?). Ønsker en lun og god atmosfære i rommet. Taket har vi lysnet med hvit beis i et strøk. Vurderer å påføre et strøk til, enten hvitt eller i annen farge. Hva tenker dere om fargevalg i taket? Hvilke farge vil dere anbefale på lister rundt vinduer samt dører? I dag er det to farger på dørbladene. Vinduene har sprosser. Gulvet er smale furu/gran- planker. Vi tenker å slipe ned gulvet. Hvilke etterbehandling/farge anbefaler dere på gulvet? Vi har tenkt å montere nytt kjøkken fra IKEA https://www.ikea.com/no/no/rooms/kitchen/gallery/bodarp-gronn-pub1c20f0c9 , Bodarp grønn, men jeg har dessverre ikke fargekoden på denne. Kjøkkenet er i samme rommet som stua, vi fjerner overskapene for å slippe inn lys/romfølelse. Vi har kjøpt en ny, moderne grå sofa, og skal kjøpe et mindre sofabord. Spisebord og stoler og andre svarte/mørke møbler planlegger vi å beholde. Hytta ligger i furuskog i myrlendt området, og jeg ønsker at fargevalg skal passe til fargene ute.

2020-05-25 10:08:11

Fargerådgiver svarer:

Hei, Ingvild jeg har prøver på ditt kjøkken her på kontoret så de er med i vurdering :-) Når det gjelder transparent beis som  LADY Pure Nature så er det vanskelig å gi fargeråd for treet egenfarge har så stor betydning for hvordan fargen blir hos deg. Hvis underlaget er gulnet så vil ofte  LADY Pure Nature 9049 Valnøtt bli litt "orange" men du må prøve på et lite synlig sted. Hva med  LADY Pure Nature 9043 Sjøsand eller  LADY Pure Nature 90015 Høstbrun er det farger du har vurdert ? For å få mer lys inn i stuen ville jeg valgt lyse vinduer hva med  LADY 1001 Egghvit eller en gråtonen som matcher sofaen....kan  LADY 12078 Comfort Grey eller  LADY 8470 Smooth White fungere ? Dørene ville jeg malt matte med  LADY Supreme Finishhva med  LADY 1434 Elegant eller S7005-G20Y som er litt mørkere men ton i ton med kjøkkenfrontene :-) Vi har ikke produkter til gulv så det er ikke mitt fagfelt men jeg ser for meg lyse gulv med hvite pigmenter slik at gulv og tak "snakker" sammen. Ta en titt her:  http://trestjerner.no/

Alt av gulnet panel bør du rense med  JOTUN Spesialrens Gulnet Panel før du beiser. Ta gjerne en titt på disse filmene før du går igang med oppgaven :-) 

https://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/how-to-rinse-faded-wood-panel.aspx

https://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/how-to-stain-indoor-panel.aspx

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun