IJM

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Vi holder på å pusse opp en hytte på fjellet, og trenger i den forbindelse noen tips til farger på veggene på kjøkkenet og i stua. Jeg legger ved et bilde av veggene- det er jo tømmervegger. Kjøkkeninnredningen er matt blå- i følge IKEA er fargekoden NCS S 8010-R90B. Benkeplaten er en lys grå betong farge (Bilde ligger ved), og hvitevarer blir ikke integrert, men i rustfritt stål. Taket skal males hvitt, og vinduene blir nok i bomull. Vi ønsker primært en beis (ikke for mørk) på bjelkene, men kan godt få tips om en maling på feks en «kontrastvegg» også. Da ser jeg for meg samme tone som beisen, men malt i stedet for beiset. Tilstøtende rom er en stue, som også skal beises i samme farge som kjøkkenet. Eventuelt en farge som passer til... På forhånd takk for svar!

2020-06-24 16:57:47

Fargerådgiver svarer:

Hei, vi hjelper deg gjerne, men først må jeg spørre om du har link/bilde av gulv og møbler? Særlig spisestuemøbler og sofastoff? Hører fra deg :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Vi har ikke bestemt gulv ennå, men jeg regner med at det blir en type hvitoljet eikeparkett. Møblene er et furubord, der vi tenker å male beina i samme farge som kjøkkeninnredningen, og bordplaten lik som veggene. Stoler har vi ikke kjøpt ennå- ei heller møbler til stua...

25/06/2020 14:03:06

Svar:

Når det gjelder furubordet-som nevnt over,er vi absolutt mottakelige for forslag her også.Tenker bare at det må få seg en «oppgradering»... 

25/06/2020 14:12:53

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen og takk for mer info :-) Tak bør du male i samme hvittone som vinduer altså  LADY 1453 Bomull. Tømmerveggen anbefaler vi at du renser med  JOTUN Spesialrens Gulnet Panel før du beiser med  LADY Pure Nature jeg ser for meg at et strøk med  LADY Pure Nature 9036 Hvitkalket og en farge over blir lekkert. Hva med kombinasjonen du ser i denne hytta ? https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/naturlig-vakkert-pa-hytta/ altså  LADY Pure Nature 9036 Hvitkalket og  LADY Pure Nature 9097 Shabby, eventuelt den mørkere  LADY Pure Nature 9098 Værbitt Tre eller  LADY Pure Nature 9043 Sjøsand over det første strøket med  LADY Pure Nature 9036 Hvitkalket.

Jeg ser for meg at vegger og bjelker (i begge rom) bør ha samme farge så kan du heller leke deg med farger på møbler og tekstiler :-) 

Litt vanskelig å mene så mye om bordet uten bilder, men jeg setter sammen en fargepalett jeg mener passer godt til disse beisfarene og ditt kjøkken så kan du velge å vrake som du ønsker :-) Ta en titt på  LADY 4710 Duggblå,  LADY 4638 Byge,  LADY 12076 Modern Beige,  LADY 2993 Kilim,  LADY 8422 Green Marble,  LADY 8469 Green Leaf og  LADY 8302 Laurbær :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Nå henter jeg opp en gammel "tråd", da vi fortsatt trenger fargeråd til tømmerveggene i stue og kjøkken på hytta vår. Som nevnt over er det snakk om vegger på et kjøkken, samt tilstøtende stuevegger. Kjøkkeninnredningen er i fargekoden NCS S 8010-R90B, og benkeplaten er en grå betongfarge. Vi har nå bestemt gulv, og går for en laminat som heter Pergo Living Expression Moderne grå eik. Vi trenger nå hjelp til å finne beisfarge til tømmerveggene med utgangspunkt i at det skal passe til gulvet og kjøkkeninnredningen. Vi skjønner at vi kanskje må ha noe mot grått, men ønsker da at fargen skal være varm... På en av kjøkkenveggene er tanken å legge panelplater som vi ønsker å male. Denne fargen må jo også da passe til beisen og kjøkkeninnredningen, men være ganske nøytral, eventuelt en blåfarge som passer til. Håper på hjelp- takk for hjelp!

11/12/2020 13:23:26

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, det er vanskelig for oss å gi fargeråd til beis av vegg, og særlig til eldre tømmervegger da treets egenfarge, sugeevne og antall strøk vil påvirke fargene i stor grad. Jeg står ved tidligere gitt fargeråd, så her blir det svært viktig at du lager oppstrøk på en vegg som uansett skal males eller kles med plater/panel, eventuelt på avkapp dersom du har det. Som "nøytral tone" på panel kan jeg foreslå  LADY 10679 Washed Linen,  LADY 12076 Modern Beige eller  LADY 12075 Soothing Beige. Men her også bør du først bestemme deg for beis-farge før du vurderer malingsfarge som fungerer inntil. Ønsker du en lysere blå inn i denne paletten kan vi foreslå  LADY 4710 Duggblå eller  LADY 4638 Byge

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun