Stine Holbæk

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Standard bomull NCS S 0502-Y

Hei, Jeg holder på å bygge hytte og har malt soothing beige 12075 på gips vegger i stue, kjøkken og gang (åpen løsning). Har laminat majestic valley oak light beige på gulv og samme farge på gulvlister. I gangen har vi 2x2.5m med fliser (60x60) Pro beton light beige fra modena. Første utfordring er at flisene ble rosa. Og ønsker å male en kontrastvegg i gang for å dempe det rosa uttrykket. Har dere noen tips til farge som kan passe? Hytte med sjøen Så i forhold til fargevalg på sofa og bord, har dere noen tips til farge som kan passe til soothing beige? Jeg er litt usikker på uttrykket jeg ønsker men en blanding av moderne men hytte-koselig. Ser frem til å høre fra dere :)

2020-07-02 21:35:07

Fargerådgiver svarer:

Hei Stine, jeg vil foreslå at du vurderer en spennende tone som  LADY 20120 Organic Red eller  LADY 20144 Grounded Red i gangen! Av interiør vil svært mye fungere godt til av både grønne og blå nyanser - så kan du hente opp gyldne terracotta farger og rustbrune toner i tekstiler, potter og puter for å hente opp veggfargen fra gangen :) Lykke til og god sommer!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar. Spennende farger men kjente det ikke helt var meg. Har dere en grønnfarge som kan passe til denne og flisene? (For at de ikke skal være så rosa) For at sofaen skal være passe inn, bør den være grå ? Varm grå eller kald grå? Sort eller farge på sofaen? Hører fra dere :)

03/07/2020 13:11:00

Fargerådgiver svarer:

Grønt er lekkert til  LADY 12075 Soothing Beige, men det er også en kontrast til rødt, og på den måten tror jeg ikke du vil oppleve gulvet mindre rødlig da kontrastene har en tendens til å fremheves når de settes sammen. Personlig synes jeg den røde undertonen i gulvet er svært lun og lekker, og jeg ser for meg at en gyllen grønntone som  LADY 8252 Green Harmony  LADY 8469 Green Leaf eller  LADY 8422 Green Marble vil stå godt til. Se også på den noe kjøligere  LADY 7629 Antique Green,  LADY 7613 Northern Mystic samt den grålige  LADY 8304 Timian. De vil alle stå godt til interiør i terracotta toner samt dypere varme beige/greige og ikke minst sorte detaljer. 

Når du skal ta ut sofastoff vil jeg foreslå at du tar med fargelameller av veggfargene og avkapp av gulv til din møbelforhandler slik at du sammen med en farge/interiørkonsulent i butikken kan vurdere møbelstoff i møte med gulv og veggfarger. GOD SOMMER!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun