Heidi

Kategorier:

Vinduer : Hvit

Hei. Jeg skal velge farge på min Hytte/Rorbu. Den ligger rett i sjøkanten ved Gurskefjorden på Sunnmøre. Havet ligger rett vest for hytta og det er et åpent, nakent, værhardt landskap med mye lys og fjell. Hytta er av moderne utseende med store vindusflater. På begge sider av min hytte ligger en rød og en staverngul Rorbu/naust. Disse har gmlt utseende. Kan legge ved bilder av hyttene og området. Synes det er vanskelig å velge beis, men har sett på både Møre Royal grå ( er redd denne blir for trendy/funkis), trebitt kobberbrun, eldet grå og grånet oker. Jeg skal ha kvite karmer, og brygge i front. Hører gjerne fra dere.

2020-08-03 11:45:22

Fargerådgiver svarer:

Hei, Heidi. Å så idyllisk ;) Jeg ser for meg en beis-farge som 9061 Jernvitriol  eller 0798 Bever. Jeg ser også for meg at vår nye 90033 Funkissort vil bli tøff her! Hvilken du skal velge avhenger i stor grad av materiale på taket ;) 

 TREBITT Oljebeis har unike oljer som trenger godt inn i treverket og bevarer det naturlig vakre utseende. Oljene hindrer fuktopptak og reduserer oppsprekking. UV-block beskytter mot sollys og holder fargen vakker lenge. Med Trebitt Oljebeis trenger du ingen grunning. http://www.jotun.com/no/no/b2c/products/exterior/trebitt/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei og takk for svar. Jeg har nå sjekket ut alle 3 fargene og ender nok opp med 798 bever eller funkissort. Når det gjelder tak og farge er det tenkt plannja trend 475. Men er usikker. Kan dere komme med tips til valg av tak / farge og farge på dør. Jeg ønsker det skal være tradisjonelt, men samtidig må det passe til både rorbu og omgivelser. På forhånd takk.

24/08/2020 12:13:01

Fargerådgiver svarer:

Hei Heidi. Vi kan ikke mene noe om materiale og farge til tak da dette ikke er vårt fagfelt. Vi hjelper deg gjerne med fargevalg til overflater som skal males med våre produkter. Har kanskje arkitekten en formening om fargevalget til tak og dører? Kontakt oss gjerne igjen når fargevalget er avklart for tak, vinduer og ytterdør. Da kan vi være behjelpelige med forslag til beisfarge og eventuelt grunnmursfarge som passer til :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Ok. Da misforstod jeg første mailen jeg fikk fra dere. Dere skrev at fargen dere anbefalte ville avhenge av type tak og farge på dør jeg gikk for? Tenkte derfor dere kunne komme med anbefaling om fargevalg som passet til 798 bever. Jeg finner nok ut av det. Mvh

25/08/2020 12:12:56

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, Heidi :) Vi kan komme med fargeforslag som fungerer til dine materialvalg, men materiale til tak kan vi ikke mene noe om da dette ikke er vårt fagfelt.  JOTUN 0798 Bever er en svært allsidig beis-farge, slik jeg ser det, og den står godt både til grått og sort og dessuten i møte med en rekke farger. Hva med ytterdør i  JOTUN 2279 Dodenkopf eller  JOTUN 1223 Høststemning? Dempede grønntoner som  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn eller  JOTUN 8437 Håp er også nydelige inntil :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun