Janne

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : bøkfiner/hvit

Tilstøtende rom : -

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Gulv: Bjelin MAGNARP Kjøkkenfronter: Ikea BODARP

Tak : -

Hei! :) Jeg holder på å bygge hus og trenger sårt råd om hvilke farger som kan passe best i de fleste rom! Det vil bli gips i tak og vegger og jeg må ha på plass alt av fargekoder før maleren kan sette i gang. Jeg sliter mest med kjøkkenet da dette rommet henger sammen med trapperommet opp til 2.etg + stue 2 og Spis der det er åpent opp til 2.etg (se tegninger). Jeg ønsker først og fremst en farge på veggene i kjøkkenet som passer godt til frontene. I tillegg ser jeg for meg at samme veggfarge går ut i gang, spis + opp trapperommet og i stue 2. (åpen for andre forslag her også selvsagt :)) Stue i 1.etg skal være et mørkt rom hvor man kan trekke seg tilbake, her vurderer jeg også å male taket mørkt. Her vil det komme en mørk grå spraglete stoff sofa med tilhørende puff (stor), alt annet er enda ikke avklart her. Sove 1 ønsker jeg også skal være et mørkt rom, men med kald farge; jeg ser for meg noe rødt/aubergin/burgunder eller blått her? Jeg er stor fan av alt Jotun har å tilby, også kalkmaling m.m :) Tusen takk på forhånd for all hjelp! :)

2020-08-03 12:04:02

Kommentar

Usikker på om bildene ble med i den første meldingen, så jeg legger de ved her igjen :)

03/08/2020 12:14:18

Fargerådgiver svarer:

Hei, Janne plantegningene er med, men jeg må godkjenne bilder før de blir synlig på bloggen. Du skriver at detaljer er bøkfiner og hvitt men hvilken hvittone er det ? For å kunne si noe sikkert trenger jeg NCS fargekode eller Jotun fargenavn, hvitt er ikke hvitt dessverre. Kan du sjekke med utbygger ? Basert på den info jeg har fått så ser jeg for meg at  LADY 8470 Smooth White blir lekker som basefarge til de grønne frontene. Sammen med disse ville jeg valgt  LADY 7628 Treasure,  LADY 4744 Sophisticated Blue og  LADY 4638 Byge eller  LADY 20145 Wisdom og  LADY 20142 Daydream hvis du ønsker varmere toner mot grønt :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til og fortsatt god sommer :-)



Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun