Roger

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull på vinduer og verandadør, ellers klassisk hvit på lister og tredører

Tak : Klassisk hvit

Hei! Vi skal få malt stue og gang opp til 2.etasje og trenger fargeråd. Stuen er i 2.etasje og gangen starter i trappen fra 1.etasje og opp til 2.etasje og forener rommene i 2.etasje til stue, lekerom, kjøkken og toalettrom. Gangen har strietapet. I gangen nede har vi brukt Tender green (og en kontrastvegg med Evening green). I 2.etasje har vi et lekerom som også er malt i tender green med mørkt tregulv, et toalettrom som har tre vegger med evening green og en vegg med grå baderomsvegg og grått gulv. Kjøkkenet er hvitt (usikker på farge her, men tror det er klassisk hvit) med grå gulv. I stuen er det tregulv som har gulnet med årene, og veggene er i strietapet og en vegg med panel. Av møbler har vi lys grå sofa, en mørk grønn lenestol, mørk blå spisestoler og ellers tremøbler i både eik og teak. Med andre ord, mange forskjellige farger og overflater. Vinduene og verandadør er bomull, men ellers tenker vi at tak og lister blir klassisk hvit (slik som også dørene inn til lekerommet og toalettrommet er). 1. Hvilken farge vil passe i gangen fra første til andre etasje og som forener rommene i 2.etasje? 2. Hvilken farge vil passe i stua? Vi ønsker å ha to kontrastvegger slik som det er nå, for å ramme inn spisestuen noe, men da også i annen farge enn den som er. Av de fargene vi har pusset opp med slik som tender og evening green er vi mest glad i evening green da den er mindre pastell/mint-aktig. Vi liker grønn-blå-grå farger (eks serene blue), men vil gjerne høre hvilke forslag dere har med hva som kan passe med så mange forskjellige farger og materialer. Vi er redde for å ha en for mørk farge i hele stua da det ikke er veldig mange lyskilder i stua. Vi ønsker ikke være for vågale da vi også vil kunne selge huset videre. Vi lener mer mot vanlig maling enn revive på strietapeten for å få roligere vegger.

2020-09-18 09:52:45

Fargerådgiver svarer:

Hei Roger, jeg vil foreslå at du vurderer  LADY 8470 Smooth White i trappenedgangen og i stuen og at du kombinerer denne greige tonene med  LADY 5180 Oslo ,  LADY 5030 St. Pauls Blue eller  LADY 5454 Dark Teal:) Hvilken du skal velge avhenger av hvilken som står best til dine gulv og møbler. Det er viktig at du tester fargene hjemme hos deg i dine lysforhold før du bestemmer deg. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)




Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun