Sofie

Kategorier:

Ønsker fargeråd til fasade! Har sett på kombinasjonen gråbeige/svart/hvit. Men er så usikker på akkurat hvilke farger vi bør bruke! Liker sandsten/egghvit/dempet sort, men er redd det blir for liten kontrast mellom de to lyse fargene. men liker at hovedfargen er såpass varm. Liker også fargen sand, men ser den kun er som interiørfarge, men det er litt i retningen jeg vil. Men ønsker virkelig ikke at huset skal fremstå som gult. Liker også grå skifer/egghvit/dempet sort. Det er snakk om et moderne hus, hvor vinduene er tenkt å være hvite, selve huset grå/beige og detaljer som inngangsdør/garasjedør/ og takinnramming (flatt tak) svart. Har du noen gode tips?

2020-10-17 21:52:11

Fargerådgiver svarer:

Hei Sofie

Vi hjelper deg gjerne, men kan du sende oss bilder slik at vi får et inntrykk av huset, farge på tak-stein og omgivelser :-)





Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen, Huset er ikke bygget, så har ikke bilder av omgivelsene. Vil ha vei/hage som nærmeste omgivelser. Husene rundt er hhv. Mørk brun, grå/hvit, og hvit/svart/gul.

20/10/2020 09:14:34

Fargerådgiver svarer:

Hei, Sofie :) Jeg kan foreslå at du vurderer  JOTUN 1283 Lys Grå Umbra,  JOTUN 1939 Sandbeige eller  JOTUN 1284 Svolvær på kledningen. Dette er gråaktig beige toner. De er dempede og lune  beige-toner med grålige hint fremfor rødlige. Jeg tror du vil oppleve  LADY 1140 Sand noe rødlig utendørs, men test det gjerne ut med  JOTUN Fargeprøve Eksteriør! Alle disse står godt til  JOTUN 9938 Dempet Sort! Se også gjerne på  JOTUN 0394 Varmgrå i kombinasjon med  JOTUN 9938 Dempet Sort og  LADY 1001 Egghvit :) Jeg vil anbefale deg å male store oppstrøk med  JOTUN Fargeprøve Eksteriør på avkapp av kledningen slik at du kan vurdere fargene i møte med farger i omgivelsene og i møte med øvrige materialvalg som stein/singel/belegningsstein før du bestemmer deg. 

 Maler du huset med Jotuns beste utendørsmaling,  DRYGOLIN Nordic Extreme eller  DRYGOLIN Ultimat, får huset en ekstremt god beskyttelse. Jotun har også en vanntynnet maling med suveren fargegjengivelse og noe mattere utseende for de som foretrekker det, den heter  OPTIMAL. På de helt lyse eller hvite fargene anbefaler vi at du bruker  OPTIMAL OptiWhite.

Detaljer males med  DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør eller  OPTIMAL Vindu og Dør. Dette er malinger som er tilpasset mindre detaljer som dører, rekkverk, vinduer, møbler osv. Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling . Følger du linken på de ulike produktene kan du lese mer om hvert enkelt produkt.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter.

Ta gjerne en titt på våre SLIK GJØR DU filmer: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/bli-ekspert-paa-60-sekunder.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar! Veldig fine farger! Passer brunsvart til noen av disse?

22/10/2020 17:43:42

Fargerådgiver svarer:

Hei Sofie :) Tenker du  JOTUN 0734 Brunsvart fremfor  JOTUN 9938 Dempet Sort? I så fall kan du velge   JOTUN 0734 Brunsvart fremfor  JOTUN 9938 Dempet Sort til alle fargene vi snakket om sist, men vurder hvilken av  JOTUN 0734 Brunsvart og  JOTUN 9938 Dempet Sort som fungerer best til takstein, inngangsdør/port. 

Skroller du deg litt ned i dette blogginnlegget ser du  JOTUN 0394 Varmgrå i kombinasjon med  JOTUN 0734 Brunsvart med detaljer i  JOTUN 1001 Egghvit - til inspirasjon
https://uteinspirasjon.jotun.no/velg-riktige-farger/


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun