Lena

Kategorier:

Vinduer : S 0500-N

Dør : Sort inngangsdør- hoveddør

Garasjeport : Ikke valgt- ikke valgt, gjerne tips til det og

Grunnmur : Ikke valgt- gjerne tips til det og

Hei. Vi totalrenoverer vårt hus, og det er da mange farger å ta stilling til. Det første jeg trenger hjelp til er farge på huset utvendig. Huset er et tradisjonelt hus med liggende panel. Taksten er matt sort. Vinduer er klassisk hvite(S 0500-N ). Jeg ser for meg et lyst hus. Kanskje lyse grått/ nesten hvitt? Hva tenker dere? Har f.eks tenkt på fargen morgendis(9915).

2020-10-22 11:27:27

Fargerådgiver svarer:

Hei Lena vi hjelper deg gjerne, men kan du sende oss bilder slik at vi får et inntrykk av huset, farge på tak-stein og omgivelser :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Sender ved bilde som viser huset før vi begynte å renovere. Nå er all kledningen borte og huset har fått en til etasje.

22/10/2020 22:50:33

Fargerådgiver svarer:

Supert, tusen takk for bilder :-) Sammen med  JOTUN 9918 Klassisk Hvit er absolutt ikke  JOTUN 9915 Morgendis feil men jeg vil at du skal være klar over at det er en kjølig gråtone. Jeg personlig ville valgt varmere toner som  LADY 1027 Dempet eller  JOTUN 0182 Perlegrå eventuelt alt i  JOTUN 9918 Klassisk Hvit .   OPTIMAL OptiWhite er spesielt utviklet for hvite hus. Malingen er basert på ny teknologi som hindrer at skitt fester seg på husets overflate. OPTIMAL OptiWhite sørger dermed for at huset holder seg hvitt og vakkert lenger. Følg oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/ for nyttige tips :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar, da går vi for Dempet. Håper den bare ikke blir for mørk;) Trenger hjelp til en ting til: Farger innvendig. Vi ønsker tre ulike gråfarger på innerveggene. En lys, en mellomgrå og en mørk grå. 1: Gangen: Sender ved bilde av fliser på gulvet i gangen( Fap maku grey matt), hvor vi vil ha en lys grå farge på veggene og lik gråfarge på garderobeskapet. Hvilken farge anbefaler du her på veggene? 2: På kjøkkenet skal vi ha en mellomgrå farge på veggene, hvilken farge anbefaler dere? Frontene på kjøkkenet har fargen: Antikkgrå( NCS S2502-Y) Vi har valgt parkett: Eik Aurora- ultramatt lakk, legger ved bilde. 3: Stuen og soverommet i 1. etasje skal ha en lys grå farge. Samme parkett som på kjøkkenet. Hvilken farge anbefaler dere? På forhånd takk for hjelpen. Mvh. Lena

26/10/2020 12:13:31

Fargerådgiver svarer:

Hei Lena regner med at alle dører, lister og vinduer også er i  LADY 9918 Klassisk Hvit inne siden du har den ute ? Sammen med kjøkkenfronter i  LADY 1973 Antikkgrå ville jeg valgt  LADY 1434 Elegant,  LADY 1462 Grå Skifer,  LADY 1973 Antikkgrå og  LADY 1928 Sommersne sistnevnte som lys basefarge i rom hvor du ønsker lyse vegger :-) Men må si det igjen  LADY 1928 Sommersne er fin med  LADY 9918 Klassisk Hvit ikke  LADY 1453 Bomull, har du fabrikk-malte dører og lister i  LADY 1453 Bomull bør  LADY 1928 Sommersne byttes ut med  LADY 1024 Tidløs :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk, dette er til god hjelp:) Ja vi har klassisk hvite dører og vinduer inne også. Hvis jeg kan stille om et par spørsmål til: Vi har et lite gjestetoalett hvor vi skal ha grønne hexagonfliser på gulv, se bilde av farge. Her skal veggene males. Har du noen anbefalinger på farge som passer fliser? På hovedbadet skal en vegg males. Sender bilde av fliser på vegger ellers og gulv. Har du forslag til passende baderomsmaling til denne veggen? Første bilde, er flisene på veggene Lena

27/10/2020 21:15:29

Fargerådgiver svarer:

Hva med  LADY 5180 Oslo på det store badet og  LADY 6352 Evening Green eller  LADY 6350 Soft Teal til gjestetoalettet, med disse fargen  vil bad og WC matche hverandre, gi god fargeflyt :-)  LADY Aqua gir badet vakre, silkematte vegger, og er den eneste våtromsmalingen på markedet med silkematt glans – uavhengig av vinkel. Malingen kan blandes i alle farger, slik at du kan skape akkurat den stil og atmosfære du ønsker på baderommet. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet.

Før du går løs på malearbeidet, må du huske at våtrom krever malingssystemer med helt egne egenskaper. LADY Aqua inngår som en del at Jotuns godkjente våtromssystem, og er den eneste SINTEF Byggforsk godkjente våtromssystemet på markedet.

LADY Aqua kan brukes på vegger og tak, den er fuktbestandig og hindrer fukt å trenge inn i underlaget. Malingen har dekkgaranti, inneholder soppdrepende midler, og er enkel å vedlikeholde og vaske. Systemet er så vanntett, at det også er godkjent for dusjsonen. Jotuns Våtromssystem er enkelt å bruke, men det er viktig å følge systemet for at malingen skal bli fuktbestandig. Ta gjerne en prat med Teknisk Service hvis du føler deg usikker :-) https://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/chat/index.aspx eller 33 45 75 30.


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for veldig god hjelp! En ting som nå kom opp, er at vinduene og innerdører ikke er klassisk hvite som jeg først trodde, men so5o2-y. Håper da da dempet fargen til utvendig fortsatt går fint med denne hvittonen??? Og hva da med gråfarger inne? Da nevnte vel noe med at noen av de kun fungerte med klassisk hvitt?

28/10/2020 15:32:15

Svar:

Og en ting til: hva med farge til grunnmur? Og lister utvendig? Samme som huset eller samme hvitfarge som vinduer?

28/10/2020 15:35:58

Fargerådgiver svarer:

 LADY 1027 Dempet fungere til  LADY 1453 Bomull S0502-Y. Med  LADY 1453 Bomull bør du luke ut  LADY 6350 Soft Teal, ( kan erstattes med  LADY 7163 Minty Breeze  LADY 1928 Sommersne (erstatte med  LADY 1024 Tidløs) :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun