Astrid

Vinduer: Hvit

Dør: Wasablå, hvit

Grunnmur: Hvit

Hei! Vi skal oppgradere et område under vår veranda. Der er fra før en stor terrasse, og så skal vi legge vertikal kledning på endeveggen og langs "taket" under den eksisterende verandaen. Den andre murveggen skal forbli hvit. Fra før av har jeg beiset veranda og en annen terrasse i hagen i Naturlig Sølvgrå, og jeg hadde i utgangspunktet tenkt å bruke den på denne terrassen også. Resten av huset er malt hvitt (har ikke koden men fremstår veldig helhvitt og ikke noe gult eller lignende), og ytterdøren er i tilsvarende wasablå, med unntak av døren ved denne terrassen som er hvit. Hva kunne være en fin farge på vegg/tak her? De som skal bygge ber oss vurdere dette. De kan nå få tak i ferdigmalt trykkimpregnert materiale fra Marnar bruk i en farge som heter Leirgrå. Resten var det lang leveringstid på. Vil det passe med Naturlig sølvgrå, eller blir det krasj? Og vil det bli veldig mørkt og grått? Hva vil dere anbefale? Huset er for øvrig en gammel hvit trevilla.

10/11/2020 19:26:13

Jotun LADY svarer:

Hei, Astrid jeg er litt usikker på hva du mener, ser du for deg de trykkimpregnert materiale i Leirgrå på vegger og tak eller gulvet ? Jeg tror den blir litt tung/mørk spesielt i taket, men jeg har jo bare sett bilder. Vi har ikke prøver på kledningen fra Marnar. :-) 

11/11/2020 16:00:05

Astrid :

Det var tenkt på endeveggen (den som er uten vindu og dør) og i tak. Jeg har jo lurt på om den er litt mørk, men det er eneste vi kan få tak i akkurat nå. De har også en som heter Værgrå, som ser ut til å være lysere på nettsiden sin. Det var dette merket vår snekker kunne skaffe fra, så det var ikke så mye å velge i. Å male/beise etter det er montert mente de ble veldig krevende og vanskelig å få fint siden det blir så tett mellom treverket. Men hvis man skulle ha valgt noe man beiset/malte selv, hva ville dere anbefale som kan passe til Naturlig sølvgrå (som vi har på de andre terrassegulvene våre)?

11/11/2020 16:20:16

Jotun LADY svarer:

Hvis snekkeren mener at det blir vanskelig å male /beise så lurer jeg på hvordan det senere blir å vedlikeholde ;-) Personlig ville jeg valgt samme farge på vegg og terrasse, i taket ville jeg valgt det helt lyst, gjerne malt i samme hvittone som veggen :-) 

12/11/2020 16:41:56

Astrid :

Ja, det er jo et godt poeng. Det vil jo være veldig skjermet for vær og vind under der, men på et eller annet tidspunkt må det vel vedlikeholdes. Det var vel mellom plankene/spilene som blir en stor jobb, men det går vel med en liten rulle og en porsjon tålmodighet. Så du ville tenke hvitt i taket og naturlig sølvgrå på vegg, slik som naturlig sølvgrå på gulv. På de andre terrassene har vi brukt Trebirrr sin beis på gulv, kan man bruke den på veggen og taket også eller det andre produkter som passer bedre der?

12/11/2020 19:31:45

Jotun LADY svarer:

Hei Astrid du kan bruke  TREBITT Terrassebeis på vegg og tak, men du får ikke hvit terrassebeis så taket ville jeg malt i samme som veggen. :-) 

13/11/2020 13:46:46

Astrid:

Hva tenker dere om søylene? Jeg mener jeg spurte på den mer tekniske tjenesten deres en gang, og de anbefalte å bruke maling og ikke beis på søylene. Hvilken farge ville passe da? Hvit eller grå, og isåfall hvilken gråfarge?

16/11/2020 08:47:04

Jotun LADY svarer:

Jeg ville valgt hvitt slik at søylene blir kamuflert mot den hvite veggen når du ser på avstand :-) 

17/11/2020 10:22:19
Go to top