Camilla

Lister/dører/vinduer: Bomull på lister, lutede dører

Tilstøtende rom: 1500N

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Hvite kjøkkenstoler, gammelt bjørkebord.

Tak: Hvitt (vet ikke kode)

Hei, Ønsker å male kjøkkenfronter og vegg. Nedre kjøkkenfronter i Industrial Blue og høyskap, veggskap og vifte i samme farge som vegg. Dagens veggfarge er Letthet, men det gir liten kontrast til taket. Ønsker derfor forslag til lys farge som går sammen med Industrial Blue. (Kommenter gjerne blåfarge også) Har sett ulike framgangsmåter, hva anbefales?: Kraftvask eller salmiakk Lett puss av fint sandpapir Heftgrunn eller ikke? Lady supreme finish silkematt eller 3 stjernes gulvmaling? Tilstøtende rom er spisestue med panel malt i 1500N og gang malt i sukkertopp - begge fungerer godt. På forhånd takk for svar. Mvh Camilla Gihle

20/11/2020 09:38:18

Jotun LADY svarer:

Hei Camilla, med S1500-N (  LADY 9915 Morgendis) i tilstøtende rom vil jeg foreslå at du vurderer  LADY 9911 Nøytral på veggene på kjøkkenet for en god fargeflyt. De hvite detaljene kan jeg foreslå males i  JOTUN 9918 Klassisk Hvit, da disse nøytrale grå kommer til sin rett i møte med rene hvittoner. Underskapene på kjøkkenet kan gjerne males i  LADY 5455 Industrial Blue dersom du ønsker en klar og dyp blåtone med hint av grønt. Ønsker du en varmere blå vil jeg foreslå  LADY 4477 Deco Blue eller hva med en dempet og dyp blå som  LADY 4212 Norwegian Presence? Hvilken du skal velge avhenger av hvilken som står best til dine gulv og møbler. Det er viktig at du tester fargene hjemme hos deg i dine lysforhold før du bestemmer deg.

Ta en titt på denne filmsnutten for nyttige råd og tips om forarbeid, fremgangsmåte og produktråd når du skal male kjøkkenfronter: 

https://www.jotun.com/no/no/decorative/interior/how-to/how-to-paint-kitchen


Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall 

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


20/11/2020 14:47:31
Go to top