Finnskogen

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : eggehvit

Tilstøtende rom : Tyrilin nr 17 Stemning

Møbler/kjøkkenfronter etc. : grå

Tak : eggehvit

Hei, Hytteoppussing: Kjøkken er beiset med tyrilin nr 17 stemning. Ønsker Jotun interiørbeis nr 9043 på stue og tak som er ubehandlet gammel trepanel. Synes ikke de to passer så godt, hva kan jeg gjøre med kjøkken for at dette skal passe. Kan jeg beise over med nr 9043...?

2020-11-20 09:53:18

Fargerådgiver svarer:

Hei ;) Vi har ikke oppstrøksprøve på beis-farger fra andre leverandører, og uten bilder er det vanskelig for oss å gi gode råd. Lysforhold, gulv, møbler og farge på kjøkkenfronter er avgjørende for hva som passer til på veggen. Kan det være ett alternativ å male veggene på kjøkkenet med en dekkende farge som står godt til  LADY Pure Nature 9043 Sjøsand? Hvilken farge har kjøkkenfrontene (NCS fargekode)? Sender du oss bilder av rommene så blir det enklere for oss å gi gode råd! Ta gjerne en titt på dette blogginnlegget for inspirasjon til vi snakkes igjen over helgen :) 

https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/naturlig-fargeinspirasjon-til-fjellhytta/

God helg!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, takk for tilbakemelding. Har lagt ved bilder, fra stue og kjøkken. Kjøkken; fargekode fronter er 7500 mørk grå. Ønsker gjerne å fortsette med denne på dørkarmer og dører i hytta. Farge vegger tyrilin farge Stemning 17. Den er veldig brun, og vi er åpne for å beise/male over men kan også beholdes om vi finner en farge i stua sompasser denne. Stue; vi har testet Jotun sjøsand 9043 i helga, oppleves som for blå/grønn dessverre. Ønsker et mer lunt inntrykk uten blå/grønt skjær, og gjerne vegg og tak i samme farge evnt tak noe lysere. Har lagt ved bilder 👍

22/11/2020 21:14:31

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :) Det er dessverre kun ett bilde som har kommet med. Har du flere bilder slik at vi får inntrykk av rommene med lysforhold, gulv og møbler, samt kjøkkenet med de beisede veggene og kjøkkenfronter så er er det supert!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, prøver igjen med bilder 👍

23/11/2020 12:42:04

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, basert på de bildene jeg har fått som viser veggfargen på kjøkkenet, og siden  LADY Pure Nature 9043 Sjøsand oppleves kjølig blågrønn vil jeg foreslå at du vurderer en varmere tone, som  LADY Pure Nature 90015 Høstbrun i stuen. Husk at det er svært viktig at du selv vurderer fargen ved å lage oppstrøk, slik du har gjort med  LADY Pure Nature 9043 Sjøsand. Vær klar over at beisfargen oppleves annerledes på ny panel, enn på gulnet panel. Før du beiser veggene må de vaskes/renses grundig med  JOTUN Spesialrens Gulnet Panel  etter anvisningen på flasken. Dette produktet lysner gulnet panel og bidrar til jevnere innsug i treet, som fører til ett penere sluttresultat. Vær oppmerksom på at treets egenfarge, sugeevne, påføringsteknikk og antall strøk vil påvirke fargen. Det anbefales å gjøre oppstrøk på tilsvarende underlag før beis-arbeidet påbegynnes.

Lykke til!


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Ja det var veldig greit å teste først! Det er andre fargen jeg tester og finner ikke ut av det, derfor er jeg her og spør 👍 Høstbrun ser mye mer riktig ut på fargekartet ja, mulig den blir litt for mørk og ser at Barista er kneppet lysere, men er samme fargetone kanskje. Da tester jeg ut en av de. To spørsmål til: passer de begge til Farge nr 7500 omvi tenker dører fra stua dkal males i den fargen. Tak i stue- hva anbefaler du her, samme som vegg eller ett knepp lysere, evnt hvit beis? Taket er stoooort... tusen takk for kjappe svar fra dere, til veldig hjelp 👍

24/11/2020 13:01:14

Fargerådgiver svarer:

Jeg synes at tak og vegg i samme farge gir en deilig lunhet i en hytte. S7500-N kan bli litt kjølig, hva med mørkere dører i  LADY 9938 Dempet Sort den er lekker til brunbeiset vegg, samtidig som den er fin til kjøkkenfrontene :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, igjen tusen takk for kjapt svar fra dere. Da er det bare løpe og kjøpe så tester vi til helga! Blir spennende.

24/11/2020 21:41:28