Emilie

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Vinduer NCS S 7500-N

Tilstøtende rom : ikke valgt

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Kjøkkenfront S1500-N

Tak : -

Hei. Jeg bestilt et nytt kjøkken, og frontene skal ha fargen S1500-N. Vedlagt finnes to bilder av benkeplaten jeg har valg sammen med fronten. Det er et vindu mot øst over vasken som er malt med kode S7500-N. Hvitevarene og vasken jeg kjøper skal være rustfritt stål. Jeg lurer på hvilke farger kunne matche sammen med frontene. Jeg ønsker litt industriell still, men samtidig mykes den opp med benkeplaten som har grå tremønster (Grey lancelot oak). Kjøkkenet er en del av stua som jeg også skal male. I utgangspunkt ønsker jeg ikke nøytrale farger som kan virke kalde. Jeg vil helst ha en varmere tone spesielt i stua, men jeg er usikker på hva som kan passe sammen med fargen av vinduene som er nøytral (S 7500-N). Jeg ønsker ikke at gråfargen verken i frontene eller i vinduer skal virke mer blåaktig eller lilla. Hadde vært fint om jeg kunne fått noen forslag til fargene jeg kan bruke både til veggene og i himlingen. Jeg skal male korridor, soverom, kjøkken og stua. Indistriell, litt røff stil liker jeg, men ikke for kaldt. Jeg skal ha masse grønne planter. I golvet vurderer følgende alternativer: Grand Avenue Alu Atlantic Highway-laminat, Grand Avenue-laminat eller Light fjord oak-laminat. I utgangspunkt er jeg altså glad i varme toner; gult, grønt, brunt og grått. Ikke blått eller lilla. Jeg likte fargene under "varme, rustikke nyanser".

2020-11-24 20:51:04

Fargerådgiver svarer:

Hei Emilie, jeg må være ærlig å innrømme at jeg opplever at de kjølige nøytrale gråtonene vipper i blålilla retning i møte med varme gyllene, gule og brente fersken og røde toner. Er  LADY 20054 Silky Pink,  LADY 20055 Dusty Rose og  LADY 2727 Red Maple farger du kan trives med? De står nemlig svært godt til de nøytrale gråtonene. Opplever du disse kjølige vil jeg foreslå at du vurderer  LADY 12086 Rustic Pink,  LADY 2024 Senses og  LADY 20120 Organic Red. De kan også fungerer til.  Er en av disse fargefamiliene noe du kan trives med som vi kan jobbe videre med? Supert med en tilbakemelding på det. I tillegg trenger vi bilder som kan gi oss ett inntrykk av lysforhold og møbler (særlig sofastoff). Hører fra deg!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Takk for svaret. De første tre fargene falt ikke helt i smak, men jeg likte mye bedre Rustic pink og Senses. Jeg fant et bilde hvor det var brukt Senses kalkmaling, og det kunne jeg tenke meg å bruke. Jeg har ikke sofa, men to slike stoler av sandfarge: https://sackit.no/retroit-canvas/8570002-retroit-canvas-sand.html Ellers skal jeg ha en seng med stålramme i soverommet, hvor jeg ønsker å finne farge som kan matche med rammen, eller lage en fin kontrast. Legg merke til at bildet av sengen er tatt i en annen leilighet. Soverommet har et relativt smalt vindu mot vest og og et stort vindu mot balkongen hvor retning er mot nord. Stua har et stort vindu mot vest (legg merke til at møblene i bildene ikke er mine). Kjøkken har et vindu mot øst gjennom svalgangen, og dette vinduet skal bli dekket av folie. Da blir det også mindre lys.

26/11/2020 20:59:18

Fargerådgiver svarer:

Hei Emilie, det er viktig at du vurderer  LADY 2024 Senses  i møte med gulv og møbler hos deg, og ikke minst vurdere hvordan du opplever den i møte med kjøkkenfronter og benkeplate. Jeg må jo være ærlig å innrømme at det er en utfordring å finne varme farger som IKKE vipper de nøytrale gråtonene i kjølig retning da motsetninger (varme/kalde farger) har nettopp denne effekten.. Velger du  LADY 2024 Senses i stue/kjøkken kan vi foreslå  LADY 1928 Sommersne i gangen og hva med  LADY 20120 Organic Red,   LADY 20162 Mellow eller  LADY 12119 Vintage Brown på soverommet? Se også på  LADY 20162 Mellow til kjøkken-kroken med  LADY 10578 Misty Shadow i stuen,  LADY 1928 Sommersne i gangen og  LADY 2024 Senses på soverommet. Det er mange muligheter og mye som vil bli lekkert hos deg! Jeg ser også for meg at det vil bli spennende med  LADY 9938 Dempet Sort på kjøkkenveggene og  LADY 1269 Demring i stue/kjøkken, og da gjerne med en varm tone som   LADY 20120 Organic Red på soverommet. ...eller hva med  LADY 10249 Sober i hele det åpne stue/kjøkken/gang- rommet og  LADY 2024 Senses på soverommet? Klikk deg inn på farge- og produkt-linkene der kan du lese mer, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall 

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun