Cato

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Drivved

Tilstøtende rom : Klassisk hvitt

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Dempet sort

Hei. Skal igang med ett garasjeloft som skal bli pub/stue. Vil ha ett lunt og koselig hyttepreg og har da tenkt å benytte ferdigbeiset sprekkpanel som er 13x140mm på vegger og tak. Så tenkte jeg å lage en kontrastvegg med furu eller eikespiler ved det store vinduet mot garasjedelen. Belysning vil bli en blanding av noen få spotter og ledstriper i tak. Min første tanke er å beise veggene med ett strøk drivvedbeis.og så er jeg veldig usikker på hva jeg skal gjøre med taket. Kunne jeg ha gått for en dempet sort eller vil det bli for mørkt siden det er ganske lav takhøyde? Eller bør jeg gå for en lysere farge i tak? Dørene vil jeg ha i en sortfarge og listverk vil bli samme som veggene. Kom gjerne med andre beiser om du har forslag:) Ang møblering så vil det bli en stor hestesko sittegruppe som jeg skal bygge selv med sorte skuffefronter under.

2020-11-24 21:05:36

Fargerådgiver svarer:

Hei Cato, jeg vil foreslå at du velger samme farge i taket som på veggen - og jeg synes absolutt du bør teste ut  LADY Pure Nature 9041 Drivved eventuelt  LADY Pure Nature 9043 Sjøsand :) 

Vær oppmerksom på at treets egenfarge, sugeevne, påføringsteknikk og antall strøk vil påvirke fargen. Det anbefales å gjøre oppstrøk på tilsvarende underlag før malearbeidet påbegynnes.

Ta gjerne en titt her før du går i gang: 

https://www.jotun.com/no/no/decorative/interior/how-to/how-to-stain-wood-panel

Lykke til!




Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Det høres veldig fornuftig ut. Kjører på med 9041 drivved:) Har bestemt meg for å ha en kontrastvegg bak tven. Tenkte en form for dempet sort . Har du ett forslag til fargekode? Bør jeg ha lister i samme farge som vegg eller bryte det opp litt?

30/11/2020 18:07:12

Fargerådgiver svarer:

Hei Cato, jeg vil foreslå at du beiser før du bestemmer deg for farge på fondvegg. Tonen og nyansen i beisen påvirkes av treets egenfarge, sugeevne og antall strøk, derfor er det lurt å vurdere tilstøtende farger etter at du har beiset. Vurder gjerne  LADY 9938 Dempet Sort! Se også på  LADY 1434 Elegant, samt  LADY 10249 Sober. Gulv og møbler bør også med i vurderingen her. Jeg synes ett sømløst preg med lister i samme farge som veggen høres elegant og lekkert ut!  :) Lykke til!


 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun