John

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Tilstøtende rom : Vurderer space

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Eik og klassisk hvitt på kjøkkenfronte. Eik kjøkkenbord og ellers endel eikemøbler

Tak : ?

Hei! Vi holder på å plate ferdig og nærmer oss maling. Skal sette opp kjøkkeninnredning i klassisk hvitt og Ekestad til Ikea. Har valgt Anthium gulv fra Kahrs. Vi skal ha delvis åpen kjøkken mot stue slik at fargevalget blir likt i hele allrommet. Vurderer space på vegger og har også nylig fått råd om å male taket i space. Vi hadde i utgangspunktet tenkt hvitt i tak, ettersom vi har klassisk hvitt ellers. Er det typisk klassisk hvitt som er alternativet om det ikke blir space? Noen for/imot vi bør tenke på om vi velger space også i tak (som høres spennende ut). Lurer ellers på hvilken type maling vi bør velge på kjøkken/tak og stue ellers. Skal også bygge peis, og er det noen spesiell maling som bør påføres her? Ønsker en matt finish, men ellers vaskbart særlig på kjøkken. (Det er ikke så lett å ta bilder nå, da det er midt i platingen og litt uoversiktlig)

2020-11-25 08:36:05

Fargerådgiver svarer:

Hei John, det å male tak og vegg i samme farge gir ett elegant og sømløst uttrykk. Jeg vil foreslå at du tar en titt på denne filmsnutten der vi gir tips og råd til fargesetting av tak: 
https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/taket-den-5-veggen/

 LADY 10678 Space er en lys, dempet og litt grålig beigetone. Den er verken for rødlig eller for gyllen, - en perfekt, rolig beige tone som står godt inntil en mengde farger. Vurder den i møte med gulv, kjøkkenfronter og møbler før du bestemmer deg. Ønsker du en hvittone i taket vil  JOTUN 9918 Klassisk Hvit være ett naturlig valg av hvittone da du har denne rene hvittonen på øvrige detaljer og kjøkkenfronter. 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall ,Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. 

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun