GH

Hei. Vi skal akkurat bygge hus med utvendig royalimpregnert Alvdal royal klar (bred liggende) og Alvdal royal svart stående smal rundt vinduer/små partier som bryter utseendet. Klar bli jo lys grå og værbitt etter noen år. Nå har vi fått beskjed om at vi ikke bør bruke royal pga branntesting og feil Brann klassifisering. Hva foreslår dere som farge. Vi vil ikke ha «gult» hus eller svart. Nå vet vi heller ikke, men beis vil vel gi et mer likt uttrykk. Ingen varer er bestilt, så farge på vinduene utvendig kan dere også foreslå, samt garasjeport og ytterdører/inngangsdør.

06/01/2021 09:53:45

GH:

Jeg liker brunt, kanskje det kan være et alternativ i tillegg til grått? Tanken var rød inngangsdør og svart garasjeport. Snekkeren holder på å bestille materialer så vi håper på en rask tilbakemelding:) Omkringliggende hus er i alle farger. Hovedsakelig malt, grått, gult, mørk brunt, hvitt... de to nye husene som settes opp nye i tillegg til vårt er svart og grått.

06/01/2021 10:03:49

Jotun LADY svarer:

Hei :) Jeg kan foreslå at du tar en titt på dette blogginnlegget der den lyse beisfargen 9076 Sandgrå er kombinert med en malt sort flate.

https://uteinspirasjon.jotun.no/inngangsparti-med-lekre-detaljer/

Det samme uttrykket vil oppnås med å kombinere den samme lyse beisfargen med en sort beis som Trebitt 0699 Sort eller en mer dempet sort tone som  JOTUN 0683 Sotgrå eller vår nye Trebitt 90033 Funkissort. Her blir mitt beste tips å vurdere oppstrøk hos fargehandleren, og/eller lage oppstrøk på avkapp av tilsvarende kledning som skal benyttes. Vær oppmerksom på at treets egenfarge, sugeevne, påføringsteknikk og antall strøk vil påvirke fargen. Det anbefales å gjøre oppstrøk på tilsvarende underlag før malearbeidet påbegynnes. Ønsker du ett mer gyllent uttrykk kan vi foreslå vår nye farge Trebitt 90031 Eldet grå eller  TREBITT 9061 Jernvitrol  i kombinasjon med  JOTUN 0675 Seterbrun

 TREBITT Oljebeis har unike oljer som trenger godt inn i treverket og bevarer det naturlig vakre utseende. Oljene hindrer fuktopptak og reduserer oppsprekking. UV-block beskytter mot sollys og holder fargen vakker lenge. Med Trebitt Oljebeis trenger du ingen grunning. http://www.jotun.com/no/no/b2c/products/exterior/trebitt/index.aspx


Vi ønsker deg lykke til. :-)  

07/01/2021 09:10:34

Gh:

Hei. Takk for raskt svar. Vi tester ut Sandgrå/eldet grå og sort/funkissort. Kan man evt endre til andre beisfarger etterhvert? Kan man få ferdig beiset utvendig panel av disse fargene? Hva tenker dere om farger på vinduer og dører?

07/01/2021 10:55:20

Jotun LADY svarer:

Hei igjen, ja det er svært viktig at du tester fargene før du bestemmer deg :)  Beisfargene påvirkes av underlaget. Du kan ikke endre en mørk beisfarge som Trebitt 0699 Sort til en lysere nyanse med  TREBITT Oljebeis, men du kan alltids male over en beis, og da velge blant alle dekkende farger. Den lyse beis-fargen kan du endre til en mørkere beis-farge siden, men den nye fargen vil påvirkes av den første fargen, sånn er det med transparente produkter, underlaget påvirker fargene. Flere leverandører av trelast leverer ferdig beiset materiale beiset med Jotuns produkter. Vinduer, dører og garasjeport vil jeg foreslå velges i en "nøytral sort tone", slik at du står fritt til å velge blant alle farger på kledningen, også senere. Jeg vil foreslå RAL 9004 eller RAL 9005. Dersom leverandøren leverer i NCS kan jeg foreslå  LADY 9938 Dempet Sort (NCS S8500-N).

God helg!


08/01/2021 09:23:37
Go to top