GH

Kategorier:

Hei. Vi skal akkurat bygge hus med utvendig royalimpregnert Alvdal royal klar (bred liggende) og Alvdal royal svart stående smal rundt vinduer/små partier som bryter utseendet. Klar bli jo lys grå og værbitt etter noen år. Nå har vi fått beskjed om at vi ikke bør bruke royal pga branntesting og feil Brann klassifisering. Hva foreslår dere som farge. Vi vil ikke ha «gult» hus eller svart. Nå vet vi heller ikke, men beis vil vel gi et mer likt uttrykk. Ingen varer er bestilt, så farge på vinduene utvendig kan dere også foreslå, samt garasjeport og ytterdører/inngangsdør.

2021-01-06 09:53:45

Kommentar

Jeg liker brunt, kanskje det kan være et alternativ i tillegg til grått? Tanken var rød inngangsdør og svart garasjeport. Snekkeren holder på å bestille materialer så vi håper på en rask tilbakemelding:) Omkringliggende hus er i alle farger. Hovedsakelig malt, grått, gult, mørk brunt, hvitt... de to nye husene som settes opp nye i tillegg til vårt er svart og grått.

06/01/2021 10:03:49

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Jeg kan foreslå at du tar en titt på dette blogginnlegget der den lyse beisfargen 9076 Sandgrå er kombinert med en malt sort flate.

https://uteinspirasjon.jotun.no/inngangsparti-med-lekre-detaljer/

Det samme uttrykket vil oppnås med å kombinere den samme lyse beisfargen med en sort beis som Trebitt 0699 Sort eller en mer dempet sort tone som  JOTUN 0683 Sotgrå eller vår nye Trebitt 90033 Funkissort. Her blir mitt beste tips å vurdere oppstrøk hos fargehandleren, og/eller lage oppstrøk på avkapp av tilsvarende kledning som skal benyttes. Vær oppmerksom på at treets egenfarge, sugeevne, påføringsteknikk og antall strøk vil påvirke fargen. Det anbefales å gjøre oppstrøk på tilsvarende underlag før malearbeidet påbegynnes. Ønsker du ett mer gyllent uttrykk kan vi foreslå vår nye farge Trebitt 90031 Eldet grå eller  TREBITT 9061 Jernvitrol  i kombinasjon med  JOTUN 0675 Seterbrun

 TREBITT Oljebeis har unike oljer som trenger godt inn i treverket og bevarer det naturlig vakre utseende. Oljene hindrer fuktopptak og reduserer oppsprekking. UV-block beskytter mot sollys og holder fargen vakker lenge. Med Trebitt Oljebeis trenger du ingen grunning. http://www.jotun.com/no/no/b2c/products/exterior/trebitt/index.aspx


Vi ønsker deg lykke til. :-)  

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Takk for raskt svar. Vi tester ut Sandgrå/eldet grå og sort/funkissort. Kan man evt endre til andre beisfarger etterhvert? Kan man få ferdig beiset utvendig panel av disse fargene? Hva tenker dere om farger på vinduer og dører?

07/01/2021 10:55:20

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, ja det er svært viktig at du tester fargene før du bestemmer deg :)  Beisfargene påvirkes av underlaget. Du kan ikke endre en mørk beisfarge som Trebitt 0699 Sort til en lysere nyanse med  TREBITT Oljebeis, men du kan alltids male over en beis, og da velge blant alle dekkende farger. Den lyse beis-fargen kan du endre til en mørkere beis-farge siden, men den nye fargen vil påvirkes av den første fargen, sånn er det med transparente produkter, underlaget påvirker fargene. Flere leverandører av trelast leverer ferdig beiset materiale beiset med Jotuns produkter. Vinduer, dører og garasjeport vil jeg foreslå velges i en "nøytral sort tone", slik at du står fritt til å velge blant alle farger på kledningen, også senere. Jeg vil foreslå RAL 9004 eller RAL 9005. Dersom leverandøren leverer i NCS kan jeg foreslå  LADY 9938 Dempet Sort (NCS S8500-N).

God helg!


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen. Vi har valgt sandgrå og funkiessort på utvendig panel som foreslått. Utvendig dører/vinduer/garasjeport blir dempet sort. Men vi er fortsatt usikre på om inngangsdør skal være dempet sort også..? Hva tenker dere? Og så vil vi gjerne ha forslag til farge på terrassegolvet i 1. og 2. etasje.

28/02/2021 11:04:13

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Jeg holder en knapp på Trebitt Terrassebeis 90028 Skyggebrun, men her må du selv vurdere ved å lage oppstrøk før du bestemmer deg! Når det gjelder farge på inngangsdøren så er det rett og slett så mange muligheter i møte med disse fargene at her blir det viktig at du selv vurderer hvilket uttrykk du ønsker deg! Jeg ser for meg at  JOTUN 9938 Dempet Sort vil bli elegant, diskret og lekker. Ønsker du at inngangsdøren skiller seg ut og blir ett blikkfang kan du gjerne velge en sprek farge! Hvilken farge har du valgt i gangen? Fargen du velger på ytterdøren vil tas med inn i gangen og påvirke interiøret ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk😊 vi går for sort inngangsdør. Skal ha dempet sort på garasjeport , garasjedør osv. døra fra swedoor har basisfarge sort 9000mens dempet sort 8500. Blir det stor forskjell?

02/03/2021 14:15:17

Fargerådgiver svarer:

Dette er små nyanseforskjeller. Du ser dem begge i den store NCS fargeviften. De står svært godt sammen da de er fra den samme rene gråskalaen! Det kan uansett være glansforskjeller som også påvirker disse dype sorte tonene i noe grad. Jeg ville ikke vært redd denne forskjellen, men vurder hvordan du opplever det før du bestemmer deg :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Vi lurer på om du mener at skyggebrun passer på terrassen når sandgrå beisen på huset ser helt grå ut. I tillegg er det partier med funkiessort. Vi trodde sandgrå ville bli mer gyllen og ikke helt grå. Mulig vi velger f eks okergrå på andre strøket.

09/03/2021 13:50:45

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, som tidligere nevnt er det SVÆRT viktig at du lager oppstrøk på avkapp. Beisfargene påvirkes av underlaget, derfor er det vanskelig å gi fargeråd når det kommer til beis. Dette må testet på tilsvarende underlag! Her på våre oppstrøk opplever jeg at  TREBITT 90028 Skyggebrun fungerer til, og blir en varm men dempet brun brytning til veggen. Vurder også  JOTUN 9074 Nordisk Tre,  samt  TREBITT 90029 Naturlig Sølvgrå dersom du ønsker ett mer grålig uttrykk. Vurder oppstrøk før du bestemmer deg! :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk. Ikke så lett å gjøre oppstrøk når byggmester bestiller materialer beiset med 1 strøk. Hva tror du om å beise andre strøket på huset med grånet oker over sandgrå for en varmere og mer gyllen farge? Evt jernvitrol. ? Vi får prøve oppstrøk av det, men ønsker tips. Vedlagt bilde av sandgrå og funkiessort panel et strøk fra leverandør.

10/03/2021 10:06:36

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, vi har ikke oppstrøk eller erfaring med å kombinere ulike farger, så her må du rett og slett prøve deg frem med å lag oppstrøk. Test gjerne ut fargene du nevner i tillegg til  JOTUN 9054 Naturlig Eldet :)


Lykke til!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun