Marius

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Hvit

Tilstøtende rom : Lysere grå ref. spørsmål

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Hvit

Tak : Hvit

Hei. Vi totalrenoverer et hus i Lofoten og vi åpner opp mellom 2 stuer og kjøkken samt setter inn store vinduer mot sjøen og fjellene. Poenget er å få naturen inn - selv i ruskevær. Vi heller mot Jotuns Natural Blue og er nå på jakt etter en litt mørkere nøytral grå som gulvet skal males i. Den samme grå skal benyttes på gulvet i en liten stue og 3 soverom i 2.etasje hvor vi ellers ønsker en dus grønnfarge på veggene....gjerne som heller mot oliven. Den grå gulvfargen trenger også en lysere matchende gråfarge til gang og vindfang. Så har dere noen gode tips til grå til gulv, lysere grå til vegg i gang og grønnfarge til vegg som også går bra med Natural Blue (alternativt Ocean Air)? Mvh, Marius

2021-02-25 09:45:14

Fargerådgiver svarer:

Hei Marius

Det lille jeg har sett av Lofoten tar pusten fra meg så jeg skjønner godt at dere vil ha denne flotte naturen inn ;) Uten bilder er det vanskelig å mene så mye,  jeg er litt redd for at gulv i nøytrale grå toner kan bli kjølig på gulvet. Hva med  LADY 1877 Valmuefrø eller den mørkere  LADY 1462 Grå Skifer som farge på gulvet. De er fine til  LADY 5503 Natural Blue. I gangen/vindfang ser jeg for meg  LADY 1973 Antikkgrå eller  LADY 8470 Smooth White.  Hva med  LADY 8302 Laurbær,  LADY 8252 Green Harmony eller  LADY 8469 Green Leaf til soverommene. Dette er alle farger som er fine til gulv i  LADY 1462 Grå Skifer eller  LADY 1877 Valmuefrø.

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Supreme Finish eller  LADY Interior Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun