Linda T

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull/egghvit

Tilstøtende rom : Ingen

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Hvit og grå fra ikea som beskrevet

Tak : Ingen

Hei! Oppussing av hytte står for tur. Hytta er svært liten, 35 kvadrat, og ligger omgitt av furu og svaberg på en liten høyde som stuper ned i havet. I dag er tak og vegger gulnet panel. Vi har kjøpt et par nye møbler fra ikea: https://www.ikea.com/no/no/p/svenarne-spisesofa-tallmyra-hvit-svart-10453152/ og https://www.ikea.com/no/no/p/friheten-hjornesovesofa-med-oppbevaring-hyllie-mork-gra-s19297567/ . Kjøkkenet er også glatte hvite og lysegrå fronter fra ikea. Min frykt nå er å miste den gode, lune følelsen, men jeg ønsker å gjøre det lysere, lettere og med estetisk ro. Jeg vurderte nordic breeze til veggene, men jeg syns den ser så kald ut. Hvis jeg henter referanser fra strand og svaberg (feks blek sand), så frykter jeg den blir gul mot de grå møblene. Taket ønsker jeg å ha en i lys hvit farge. Vinduskarmer er fabrikkmalt, men lister kan males. Noen tips til farge på vegg og tak? Gulvene er heltre, litt lysnet med voks/lut.

2021-02-25 14:42:08

Kommentar

Hei igjen, kan jo også nevne at jeg ser for meg noen interiørdetaljer i sort. Sorte ben på spisesofa, det er sort vedovn, kanskje sorte stressless lenestoler da dette er møbler vi allerede har.

25/02/2021 15:30:37

Fargerådgiver svarer:

Hei Linda vi hjelper deg gjerne, men vi trenger bilder :-) Er det en hytte som brukes hele året eller er det en sommerhytte ? Vi tar en kort vinterferie i morgen, men er tilbake på plass på mandag, send oss litt bilder så snakkes vi nærmere :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Her kommer bilder. Kjøkkeninnredning - her vil de grå frontene bli byttet med ask. Sovesofa og bordet på stua skal bli, men resten av møblene byttes ut. Har washed linen hjemme, her på hytta vil jeg ha noe mindre strengt, men fortsatt nøytralt og lunt. Det blir flere småmøbler i lyse tresorter.

10/03/2021 10:56:01

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen og takk for bilder. Hva med vegger i  Jotun Panellakk 90027 Dempet hvit  og hvitmalte tak, vinduer og lister i  LADY 1624 Letthet eller den enda hvitere  LADY 9918 Klassisk Hvit, bruk gjerne samme hvittone som de hvite kjøkkenfrontene dine på alle hvite detaljer. Dette som base kombinert med deilige blå og blågrønne toner er virkelig sommerhytte for meg, hva tenker du ? Ta en titt på dette blogg innlegget så ser du hav jeg mener: https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/blagra-palett-ved-sjoen/ 

Hvis hyttevegger skal males er  LADY 1928 Sommersne eller  LADY 0486 Silke gode lune hvittoner som passer til mye :-) Ta en titt så snakkes vi nærmere hvis du ønker det :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, og takk for svar! Hadde ikke tenkt på enhver tone som alternativ, så her må jeg nok utfordre meg selv litt ;) Jeg har sett på panellakk, men pga forskjellig panel og kvalitet så tror jeg det blir vanskelig å få pent. Dersom jeg vil gå for en litt mørkere enn sommersne, hva ville du anbefalt da? Kan letthet brukes til taket uansett vegfarge?

11/03/2021 19:12:13

Fargerådgiver svarer:

Hei Linda jeg er litt usikker på hva du mener, du skriver: Hadde ikke tenkt på enhver tone som alternativ, så her må jeg nok utfordre meg selv litt ;) I tidligere dialog skriver du også følgende: Kjøkkeninnredning - her vil de grå frontene bli byttet med ask. Jeg oppfatter at den kjølig gråtonen blir byttet ut ? Hvis de kjølig grå frontene blir byttet ut ser jeg for meg at en lys men lun tone som  LADY 12118 Hummus kan gi den gode sommer følelsen gjerne med hvite tak og detaljer i  LADY 1624 Letthet.  LADY 1624 Letthet er en god hvittone som passer til mye, kanskje med unntak av de aller lyseste kjølig blå, blågrønne og nøytrale grå tonene :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Tusen takk igjen. Det jeg mente å skrive var at jeg ikke hadde tenkt på HVITE toner selv. Autokorrekt.. Men da sjekker jeg ut Hummus og Sommersne! Det stemmer at de grå frontene skal byttes ut med Ask. Skal også legge til til dekksider i Ask og kjøkkenstoler i samme tresort. Takk for gode råd!

12/03/2021 13:59:05