Eik og farger

Lister/dører/vinduer: Sort RAL 9005

Tilstøtende rom: Jotun kokos

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Lett hvitpigmentert gran slettpanel. (Osmo natur+hvit), kjøkkenfronter i matt sort. Eik svakt hvitoljet på gulv. Varm eik på kjøkkenøy (nøttebrun)

Tak: Eikespiler i tak begge rom (Lett lyspigmentert-Osmo-bjørk)

Hei! Vi trenger fargeråd til stue og kjøkken. I stue har øst og sør store vinduer. Vest har ikke vinduer inn i stue/kjøkken. Nord har mindre vinduer. Kjøkken og stue er skilt med en vegg og en døråpning på 150 cm. Kjøkken har store vinduer mot øst. Mindre vinduer og lys fra vest og sør. Nordvegg på kjøkken er sørvegg i stue med dør. På kjøkken er det nordvegg og østvegg rundt vindu som skal males. Kjøkkeninnredning på vestvegg. Begge rom har eikespiler i tak (lett lyspigmenterte). Stue har en innebygd peis som går fra gulv til tak midt på nordvegg. Vest for peis er det en brunlig eikepanel som også er på kortvegg mot vest. Resten av stue vurderer vi Jotun Kokos som virker å gi en fin kontrast til eikespiler, eikegulv og eikepanel. Er det heller andre hvite farger dere ville ha anbefalt? Vi vurderer å male peisen mørk fra gulv til tak. Er Dempet sort riktig farge å tenke til Kokos og lett hvitolja eik? På kjøkken vurderer vi en varmere farge for å dempe den sorte kjøkkeninnredninga. Den skal også stå til en kjøkkenøy i varm brunlig eik. Her vurderer vi Almond beige. Passer almond beige, kokos og dempet sort i lag? Andre forslag til mørke farger på peis ved siden av kokus og lett brunlig eikepanel og takspiler.

06/04/2021 12:13:51

Jotun LADY svarer:

Hei :-) vi hjelper deg gjerne, men vi trenger bilder av alle rom som skal males slik at vi får et godt inntrykk av lysforhold, gulv og farger på dine møbler. Det er viktig at bildene er tatt i godt dagslys slik at farge-gjengivelsen blir så riktig som mulig. Uten bilder blir det dessverre vanskelig å gjøre en faglig god vurdering. Hører fra deg. :-)


07/04/2021 19:59:27
Go to top