Magnhild

Lister/dører/vinduer: Klassisk hvit

Tilstøtende rom: Hvit lin, sval sjø, diskret, aladdin

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Klassisk hvit/IKEA

Tak: Klassisk hvit

Hei, Jeg skal male to rom, loftstue og soverom. Jeg spør om soverommet i en annen post. Jeg legger ved bilder av loftstua nummerert 1-5, to av dem må jeg legge inn i en annen post pga. antallsbegrensning på bilder. Vinduene er østvendt. Loftstua er per i dag malt i klassisk hvit (alt - vegger, tak, lister, dører, rekkverk trapp). Ignorer fargen på gardinene, de kan/skal byttes. Jeg tenker ikke å male alle veggene, men jeg tenker å male veggene i innhuket ved vinduet, veggen ved/bak PCen, og muligens veggene ved de to soveromsdørene (på bilde 5). Veggene som grenser mot trappenedgangen skal ikke males (dvs. veggene til venstre på bilde 5, og på bilde 4). Taket skal heller ikke males. Tilstøtende rom - farger: Trapp – diskret Gang nede: Hvit lin Øvrige soverom: Aladdin (blir muligens malt om senere), sval sjø. Jeg liker blå veldig godt, men "resten av huset" er blått (TAKK for tipset om skyggeblå til stua, det ble perfekt!), så jeg tenkte å kanskje kjøre noe grått/brunt/greige denne gang. Jeg har vurdert å male veggene i to ulike farger – en lysere farge i hoveddelen av rommet, og en noe mørkere farge på veggen bak PCen (bilde 3) pluss skråtaket over PCen. Jeg vurderer også male rekkverket til trappa. Jeg har sett på noen fargekombinasjoner: F.eks. kalkgrå og sober Kalkgrå og byge (ja, jeg vet den er blå, men den er så lekker!) - men mottar veldig gjerne andre forslag (trenger selvsagt ikke være kalkgrå)! Inkludert forslag til maling til rekkverket også. Tusen takk! :)

06/04/2021 13:47:41

Magnhild:

Flere bilder av loftstua

06/04/2021 13:48:14

Jotun LADY svarer:

Hei igjen Magnhild, ved eventuelle oppfølgingsspørsmål blir det fort misforståelser når det er nytt innlegg pr. rom så jeg prøver å svare på alt her under et innlegg og sletter det andre du har lagt inn :-) Dette er et rom hvor det skjer mye med vinkler og dører så jeg ville valgt samme farge på alle veggene, tak ville jeg beholdt hvitt slik at hvitt tak blir gjennomgående i alle rom. Hva med  LADY 10429 Diskret også her slik at fargen i trappen fortsetter på veggene i dette rommet, eventuelt  LADY 10342 Kalkgrå på vegger, de er lekre i møte med  LADY 10182 Hvit Lin i gangen nede :-) På soverommet kan du gjerne velge  LADY 7163 Minty Breeze eller hva med den nye og litt friskere  LADY 6378 Iconic eventuelt   LADY 4638 Byge som du er så glad i ;-) Vil du male håndløper/rekkverk i trappen for å markere den mer er  LADY 9938 Dempet Sort eller  LADY 10249 Sober lekre :-) Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonen, se bilder og finne mer inspirasjon og anbefalte hvittoner. Du finner også nyttig informasjon om riktig produkt til flatene du skal male. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


07/04/2021 14:12:37

Magnhild :

Takk for svar! Det må uansett bli to farger på loftstua, siden det er uaktuelt å male selve trappegangen av praktiske årsaker. Det var derfor jeg ville beholde to hvite vegger mot trappegangen, men jeg kan male en vegg i gangen og se hvordan det blir. 😃 Tror jeg kjører kalkgrå på veggene, men på soverommet må jeg nok ha fargeprøver av minty breeze og iconic for å se (jeg tror byge blir litt mørk i det rommet).

08/04/2021 08:11:09

Jotun LADY svarer:

Start med de veggene du er sikker på så er det enklere å se underveis :-) Hvis butikkene rundt deg er stengt kan du bestille fargekart hos oss :-) https://fargekart.jotun.no/

Vi ønsker deg lykke til og god helg :-) 

09/04/2021 10:11:51
Go to top