M&M

Lister/dører/vinduer: Klassisk hvit

Tilstøtende rom: sommersne, krydderurt, warm blushed

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Bomull (kjøkken)

Tak: klassisk hvit

hei, vi vil pusse opp hytta vår og ønsker nå et enhetlig inntrykk med farger som harmonerer i de ulike rommene. For flere år siden malte vi alle takene, bortsett fra i stua, i klassisk hvit. Vinduene er også malt i klassisk hvit. Vi malte vegger i kjøkken med "Sommersne", hems over kjøkken i "Krydderurt" og bad i "Warm blushed" Gangen er malt i en gråfarge jeg ikke husker navnet på. Vegger i stue og hems over stue er ikke malt (men tror de er lutet fra før vi overtok hytta for 10 år siden). Ønsker nå fullføre male/ev beiseprosjektet, og er villig til å endre fargevalg i de rommene som allerede er malt da det begynner å bli slitt. Vi ønsker en fargepalett som er egnet til fjell/skogshytte. Det skal være lunt. Hytta er malt i dempet sort på yttersiden (både vegger og vinduer). Jeg har sett på "Pusterommet" som ble omtalt i denne bloggen og syns det er et uttrykk jeg liker (Patinagrå og Labrador) I utg.pkt ønsker vi beis i stua (ev både tak og vegger), men er usikker på om det går med tanke på at det muligens er lutet fra før (Har skrevet en forespørsel til teknisk av Jotun). Er også usikker på om beis i stua vil være fint når det andre i hytta er malt.. dersom beis er aktuelt, vil det da være behov for ev endre takfarge på resten av rommene? Bør det velges en litt mørkere farge? Og hva med vinduene? Kan de beholdes hvite? Innerdører , to trapper opp til to hemser og kjøkkeninnredning kan også males. Tror det hadde vært fint slik at de ble mer markerte. Har sett at Northern mystic er en farge som ev kunne vært fin på hems over stua. Men det er viktig med et rolig inntrykk uten for mange ulike farger. Se bort i fra lilla sofa. Den skal skiftes ut. Det er relativt store vinduer i hytta og nokså høyt under taket slik at man har god romfølelse både i kjøkken og stue. Har tenkt tidligere at dempet svart ville være fint på vinduer, men tror det kan bli litt for hardt nå mot tak etc. har i det siste tenkt at lyse tak og vinduer ikke er så dumt. Skulle gjerne lagt inn flere bilder, men gikk bare an å legge inn i 3 bilder.. Spent på svar. mvh M&M

06/04/2021 15:37:34

M&M:

legger inn flere bilder her

06/04/2021 15:39:56

Jotun LADY svarer:

Hei M&M hvis jeg har forstått deg rett så venter du på svar fra Teknisk Service vedrørende behandling /riktig produkt av lutede flater ? Da avventer vi fagråd til du har fått svar. Ønsker du å legge inn flere bilder starter du et nytt spørsmål :-) 

07/04/2021 15:14:11

M&M:

Hei igjen! Fikk svar fra teknisk at de ikke anbefalte interiørbeis på behandles flater da resultatet ville variere. Det var litt synd fordi jeg syns det ville være fint å beholde trestrukturen også, og så går jo tross alt litt raskere m beis..Det er fint m det «naturlige». Vurderer ev å teste ut et lite område men usikker.. er jo lurt å følge ekspertenes råd. Vel, det endrer jo planen en del iom stua er rel stor. Har du noen gode forslag til fargevalg/palett m maling hele hytta jmf tidligere forespørsel? En løsning kunne jo være å beholde en vegg slik den er nå (lutet og så male resten av veggene, men kan kanskje bli et litt rotete utttrykk? En av veggene ved peis er dekket m skiferstein. Til info er også veggene på hems behandlet m det samme so I stua. Ønsker råd til alle flater. Er spent å høre! Mvh M&M

09/04/2021 11:37:03

M&M:

Flere bilder😀

09/04/2021 11:39:49

Jotun LADY svarer:

Ja, det er lurt å høre på ekspertene, men male over er uansett ikke noe problem hvis du ønsker å teste først :-) Jeg ser ser for meg at stuen i  LADY 8469 Green Leaf blir lekkert mot alle de deilige grønntonene det er i stenveggen. På hemsen ser jeg for meg  LADY 0394 Varmgrå og hvis kjøkkenet skal males ser jeg for meg den litt lunere  LADY 10679 Washed Linen der inne. Trappen opp til hemsen og gjerne dører kan du male i  LADY 1434 Elegant. Ønsker du å beholde noe trestruktur så kanskje taket i stuen skal beholde :-) Disse fargene er fine sammen med  LADY 2856 Warm Blush,  LADY 8222 Krydderurt og  LADY 1928 Sommersne som du allerede har :-) 

12/04/2021 10:51:37

M&M:

Hei og takk for svar! Høres veldig fint it. Har vært i butikk og hentet prøver på de fargene du foreslo. Kom også over en annen palett m Green marble, Timian, Elegant ev også smooth white og Green leaf. Syntes det også var fine farger. Tenkte Elegant på dører og trapper. Green Leaf kjøkkeninnredning, Green marble kjøkkeninnredning, og Timian i stue. En av disse nevnte fargene på hemsene og bad, ev bad også. Ville du ev malt takevevog vinduer i en av disse fargene, eller ville du beholdt klassisk hvit? Hva tenker du om paletten? Noen i innspill?

20/04/2021 07:59:56

Jotun LADY svarer:

Dette er absolutt deilige farger som passer til fargene du har :-) Du kan vurdere om du både skal ha  LADY 8304 Timian og  LADY 8469 Green Leaf eller kanskje bare en av dem, men ellers tommel opp :-) 

21/04/2021 12:23:00
Go to top