Kjersti

Kategorier:

Vinduer : Bomull

Hei! Huset vårt er malt i Herregårsgul med Bomull (hvit) på lister og karmer. Vi ønsker oss en grønn ytterdør, og lurer på hvile type grønnfarge dere tenker passer? Den døren vi har sett på kommer i grønnfarge NCS-S-6020-G10Y, kan det gå? (Den kan også bestilles i annen farge). Ønsker også gjerne tips til beisfarge til veranda, som i dag er beiset i naturell, samt til grunnmur. Mvh Kjersti

2021-04-19 09:58:37

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Min favoritt grønntone i møte med  JOTUN 0738 Herregårdsgul er   JOTUN 0745 Grønn Umbra ( NCS 7310-G57Y ) Den er dypere og mer gyllen enn den du nevner. Fargen du nevner kan også fungerer men jeg opplever den noe kjølig inntil den sterke og klare gultonen. Jeg ser for meg  JOTUN MUR 1402 Canvas på grunnmur og  JOTUN 9074 Nordisk Tre eller  TREBITT 90028 Skyggebrun på terrasse. Vær oppmerksom på at treets egenfarge, sugeevne og påføringsteknikk vil påvirke fargen. Det anbefales å gjøre oppstrøk på tilsvarende underlag før malearbeidet påbegynnes. Vindu, dør, detaljer maler du med  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør. Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling . Terrassen beises  TREBITT Terrassebeis. Klikk deg inn på produktlinken, der kan du lese mer om hvert enkelt produkt.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Føl oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/

for nyttige tips og inspirasjon.

Vi ønsker deg lykke til :-)




Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen, og takk for svar! Et tilleggsspørsmål; produsenten som leverer døren kan kun benytte RAL eller NCS S koder. Har dere mulighet til å gi en anbefaling på grønnfarge til dør som går fint til Herregårdsgul og bomull, som finnes i et av disse kodesystemene? Gjerne noe som ligner på Grønn Umbra, da jeg synes det var en veldig fin farge :)

10/05/2021 13:05:12

Fargerådgiver svarer:

Hei, Kjersti :) Av RAL fargene opplever jeg RAL 6007 Bottle Green som en spennende farge til gultonen på veggen. I NCS systemet holder jeg en knapp på S7010-G50Y, eller den heeelt dype S8010-G50Y :)

Lykke til! :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun