wenche

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : BOMULL

Tilstøtende rom : KOKOS, SPACE, PALE LINDEN

Møbler/kjøkkenfronter etc. : S0502-G på fronter og underskap i eik.

Tak : BOMULL

Hei! Jeg skal fargesette en helt ny bolig, som er under oppføring. Derav ingen bilder... Gulvene er en stavs eikeparkett fra Boen (pop eik) - bilde vedlagt. Alle lister, karmer og dører er i BOMULL. Vi har listefritt mellom vegg og tak. Jeg har totalt fire bad og har beige fliser i farge BLEK SAND på to, og grønne fliser i farge GRØNN VIER på de andre to. Fliser på gulv i gangen og i alle bad er fra Vitra, bilde vedlagt. Jeg skal ha en hovedfarge til vegg i gang/trappeløp/stue og kjøkken. Her har jeg sett på KOKOS og CONTEMPORARY WHITE. Jeg skal ha en farge på alle badene og har sett på SPACE. Jeg skal ha ulike farger på de fem soverommene og har sett på SPACE og PALE LINDEN. Jeg er usikker på hovedfargen jeg har sett på, altså KOKOS og CONTEMPORARY WHITE. Jeg ønsker en så lys farge som mulig, uten at den blir altfor lik BOMULL. Jeg har også sett på SILKE, men leser at den ikke passer så bra til BOMULL. Har dere noen råd til meg, vær så snill? Tusen takk:)

2021-04-19 12:50:46

Fargerådgiver svarer:

Hei, Wenche så lyse og relativt like toner som vi snakker om her er det veldig vanskelig å gi råd om uten å fysisk være i rommene for dine lysforhold er avgjørende for hvordan fargene oppfører seg. Jeg opplever at det er litt rødt i ditt tregulv gulv så jeg tror  LADY 12123 Contemporary White kan bli litt "grønn" sammen med  LADY 10678 Space hos deg. Jeg holder en knapp på  LADY 1931 Kokos og  LADY 10678 Space.  LADY 1376 Frostrøyk kan være et alternativ til  LADY 1931 Kokos :-) Alle disse er fine til  LADY 8281 Pale Linden :-) Håper dette er til litt hjelp når du skal velge lyse toner, selv om det er vanskelig å vurdere alt samlet i riktig lys når du ikke er ferdig med å bygge er det lurt å samle prøver på alt hjemme hos deg og vurdere de ulike tonen i godt daglys mot gulvprøver, flisene og skapfronter :-) 

Klikk deg inn på farge- og produkt-linkene der kan du lese mer, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer, panelvegg og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. 

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen og tusen takk for svar. jeg skal se på frostrøyk, den virker litt lysere enn kokos så det er bra. det har dukket opp et par andre alternativer her, hva med silke eller mild? passer de med bomull? takk igjen! forstår at det er vanskelig uten bilder....

21/04/2021 14:39:50

Fargerådgiver svarer:

 LADY 1275 Mild fungere til  LADY 1453 Bomull.  LADY 1453 Bomull blir gul mot  LADY 0486 Silke, altså ikke en god match :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Ok skjønner. et siste spørsmål.... hva med SJEL? er denne fin til bomull eller blir den veldig lik? og fungerer den sammen med KOKOS også?

22/04/2021 14:42:08

Fargerådgiver svarer:

Jeg synes de blir for like, da er det bedre å velge  LADY 1453 Bomull på veggen mot  LADY 1453 Bomull detaljer. Jeg synes også at  LADY 1625 Sjel blir litt gul mot  LADY 1931 Kokos som da blir rødlig. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Ok, skjønner. Da blir det kokos, space og pale linden som var utgangspunktet. tusen takk for gode råd!

22/04/2021 20:10:34