MMH

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Tilstøtende rom : Humble Yellow

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Eik og hvite møbler

Tak : Klassisk hvit

Hei! Vi har nå gjort klart 1. etg og ønsker å male 2. etg av huset vi nettopp har overtatt. Nede har vi malt med Humble Yellow, Serene Blue, Minty Breeze og Treasure, noe vi er veldig fornøyd med. Vi ønsker å fortsette med Humble Yellow opp til gangen i 2. etg (bilde av gangen er vedlagt). Der har vi fire tilstøtende rom som ligger på rad og rekke, mot sør, som vi ønsker å male. Til info får alle rom tak og vindulister i klassisk hvit, hvite lingardiner og trestavs eikeparkett. Vi vurderer følgende til rommene som ligger i rekke: 1. Washed linen på barnerom der en vegg får blå tapet «animals» fra Ferm Living. 2. Hovedsoverom hvor vi ønsker å male over nåværende tapet (se bilde). Her vurderer vi Adventure hvor det nå er tapet og eventuelt Curious mind bak sengen, men er usikker på om dette blir for mørkt? En del av veggen er i mur på grunn av pipeløp, bør denne males klassisk hvit som tak/vinduslister eller i Adventure hvis vi velger den fargen? 3. Kontor/gjesterom i enten Washed linen, Granskygge eller Green Harmony 4. Fargen Form på siste rom som nå brukes til kontor. Kan disse fargene fungere sammen? Andre farger som går igjen i disse rommene er eik, hvitt, grått, sort, mørkere brunt og oransje på noen detaljer og grønne planter. Takk for hjelpen!

2021-04-19 13:14:43

Fargerådgiver svarer:

Hei

Jeg synes det skaper en ro og et sømløs utrykk når noen av fargene får lov til å gå igjen i flere rom ;)  LADY 11173 Humble Yellow er fin til  LADY 10679 Washed Linen,  LADY 11175 Adventure,   LADY 1352 Form og  LADY 11174 Curious Mind. Det er ikke noe i veien for å male muren i samme farge som veggen, da vil den bli en del av veggen og ikke bli så fremtredende som hvis du velger en hvit mur. Her er det bare smak og behag. Jeg personlig liker veldig godt mørke soverom så tommel opp fra meg ;)  LADY 11174 Curious Mind og  LADY 1288 Granskygge synes jeg er litt for like til at det gir noe mening, så her ville jeg malt rommet i  LADY 8252 Green Harmony eller den mørkere  LADY 8469 Green Leaf. Se også på  LADY 1434 Elegant eller  LADY 1032 Grå Harmoni som alternativ til  LADY 1352 Form  i fargepaletten din til kontor/gjesterom ;) Lykke til.

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Supreme Finish eller  LADY Interior Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun