Anne

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : 1453 Bomull (usikkert)

Tilstøtende rom : 7163 Minty Breeze

Møbler/kjøkkenfronter etc. : 1453 Bomull kjøkkenfronter (usikkert), benkeplate og div møbler i eik

Tak : Standard hvit for tak (S-0500?)

Hei! Vi ønsker å male hele stua og kjøkkenet (med fronter) inkl. lister og er usikre på fargevalg. Vi er ikke sikre på alle fargene som er brukt fra før, så har delvis gjettet oss til det. I gangen som leder inn til stua har vi malt med 7163 Minty Breeze. Vi ønsker fremdeles å ha én "kontrastvegg" som er litt mørkere enn resten av stua. Denne er i dag malt i 6325 Balanse, mens resten av stua er malt i 7236 Chi. Vi synes disse fargene er for kalde og ønsker oss et lunere og varmere uttrykk, samtidig som vi vil ha det ganske lyst/ikke for mørkt. Derfor vurderer vi å male i en beige/evt. gråbeige farge. Vi har planer om å bytte ut nåværende TV-benk og salongbord til møbler av eik, samt å bytte til noen lysere og lettere gardiner. Benkeplata på kjøkkenet skal vi pusse og olje med hvitpigment så den blir litt lysere. Vi har vurdert å male kjøkkenfrontene i f.eks. 10679 Washed Linen og kanskje male resten av kjøkkenet og stua i samme farge, bortsett fra kontrastveggen, som vi har sett for oss kunne hatt en litt mørkere beige-farge, f.eks. 1623 Marrakesh. Vi er imidlertid litt redde for at Washed Linen kan bli for kald og grå, og har sett på andre farger som 12075 Soothing Beige. Vi lurer også på om det blir "for mye" å ha samme farge på både fronter, kjøkken øvrig og stue? Eller er det bare fint å binde stue og kjøkken sammen på denne måten? Har dere tips til andre farger som kunne passe stilen vår i stedet for Washed Linen/Soothing Beige, og isåfall hvilken farge på "kontrastvegg" som anbefales? Tar også gjerne imot tips til hvilken farge vi burde male listene i. På forhånd tusen takk!

2021-04-19 15:20:07

Kommentar

Fargen på stua i denne leiligheten er f.eks. noe vi kunne tenke oss, men vi er jo ikke sikre på hva den heter. Har dere noen ide om hvilken farge dette kan være? Og om den kunne passe hos oss? https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=189096044

19/04/2021 16:07:25

Kommentar

Hei igjen. Har nå fått vite at fargen på veggene fra den linken jeg delte heter 9904 Skumring. Har også begynt å like 1376 Frostrøyk veldig godt. Det er så mange fine farger å velge mellom! :) Jeg glemte forresten å si at sofaen vår har fargen som kalles "Danny antrasitt", hvis det har noe å si.

20/04/2021 13:46:35

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne, jeg må starte med å si at jeg aldri hadde tippet at det var  LADY 9904 Skumring på veggene i denne salgsannonsen, fargen framstår langt lunere og mer lys beige ( som  LADY 1376 Frostrøyk), og langt fra så kjølig/blålig som  LADY 9904 Skumring, slik jeg ser det. Vi erfarer at farger fra salgsprospekt ofte "lyver" på fargegjengivelse... ;) Test gjerne ut  LADY 1376 Frostrøyk hos deg! Dette er en lun, lys og varm beige tone. Den er flott til  LADY 10679 Washed Linen LADY 0394 Varmgrå,  LADY 0553 Ascott,  LADY 12075 Soothing Beige eller  LADY 12076 Modern Beige på kjøkkenfronter. Jeg holder kanskje en knapp på den siste, men hvilken du skal velge avhenger av hvilken som står best til dine gulv, benkeplate og møbler. Det er viktig at du tester fargene hjemme hos deg i dine lysforhold før du bestemmer deg. Til disse fargene kan vi foreslå  LADY 1624 Letthet på alle de hvite detaljene. Vi tenker da på lister/karmer/vinduer/dører. ..Og hva med en spennende dyp plommefarger som  LADY 20145 Wisdom på fondvegg, eller  LADY 11175 Adventure?

Klikk deg inn på farge- og produkt-linkene der kan du lese mer, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun