Pernille

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : hvit narciss og hvit base

Tilstøtende rom : vet ikke

Møbler/kjøkkenfronter etc. : ikke bestemt

Tak : naturlig trepanel i stue eller hvit base

Hei! Vi har kjøpt et hus som vi snart overtar, som enn så lenge i all hovedsak er malt i hvit base. Vi ønsker mer og friskere farger som ikke blir for mye "gusj/grå/beige", men som gir en fin balanse mellom ro, varme og energi. Jeg ønsker derfor noen innspill. Stue/kjøkken: Både taket og gulvet er i tre i stua: taket i eikepanel og gulvet er et "rutete" eikegulv, som vi skal slipe ned og lakke på nytt for å få det litt mindre gult. Vi har også planer om å åpne opp mellom det nåværende kjøkkenet og stua. Vi ønsker gjerne Velvet som hovedfarge på stua + silke (eller evt contemporary white) på veggen som binder sammen kjøkken og stue, og så en ferskentone på kjøkkenet – hva vil passe best til Velvet: Peachy, My Beirut eller har dere et annet forslag, f.eks S2020-Y60R? På kjøkkenet blir det muligens betonggulv og hvitt tak. Vi har ikke landet på kjøkkeninnredning, kanskje eik m hvit benk evt hvitt med messingdetaljer. OG hvis Velvet blir helt feil til alle tresortene; er det andre gultoner dere tenker er lettere å lykkes med? Soverom: Her vurderer vi ulike grønne og blåfarger, som f.eks Deco Blue eller Hule, men blir det for mørkt når det er relativt små rom med relativt små vindusflater? Anbefaler dere heller å gå for noe a la Blå harmoni eller Kveldshimmel evt Soft teal hvis grønt? Blir det en bedre helhet om fargene er omtrent like fargesterke eller bør vi variere utfra rommets funksjon? Anbefaler dere enda lysere som Iconic eller Exhale hvis rommet også skal brukes som kontor? Kjellerstue, med naturlig lysinnslipp og vakkert gulv: Har dere noen farger dere anbefaler spesielt som kan stå til den øvrige paletten? Vi har lenge tenkt på Warm Blush, men jeg hadde den i forrige hjem og er litt lei. Jeg liker også godt f.eks Adventure og andre farger som går mer mot det oransje. Forslag? Til sist: hvis du skulle malt trapperommet i en farge som binder det hele sammen; hva ville dere gått for? Dette ble mye! Hører gjerne noen innspill :) Finn-annonsen er her: https://www.finn.no/206260424

2021-04-19 15:43:05

Fargerådgiver svarer:

Hei Pernille vi hjelper deg gjerne, men du må bestemme deg for kjøkken før vi kan se på en fargepalett. Kjøkkenfronter, eventuelle fliser og benkeplater er avgjørende for fargevalg :-) Jeg ser at du også har både  LADY 0384 Hvit Narciss og Hvit-Base på detaljer, skal alle hvite flater beholdes som de er eller skal alt males på nytt slik at du kan få lik hvittone på alt ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Ja, skjønner det vil påvirke fargen hvilket kjøkken det blir. Den hvite basen og Hvit Narciss er de fargene som er der fra før. Jeg har tenkt å male over:) Tanken er: Stue: Velvet Vegg mellom stue og kjøkken + lister og detaljer: Silke ev Contemporary White Kjøkken (åpen løsning): F.eks Peachy evt My Beirut, hvit innredning alt eik med hvit corestone benk – ikke overskap. Dere kan kanskje foreslå en farge til hvert alternativ, altså; hvilken passer best til eikefronter + velvet + silke, og hvilken passer best til hvite fronter + velvet + silke? Hører også gjerne hvilke farger dere anbefaler til kjellerstue:)

21/04/2021 12:59:43

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen Pernille :-) linken til prospektet gir ingen treff dessverre så jeg har ikke bilder :-)  LADY 10246 Velvet er frisk og lekker i møte med  LADY 20116 My Beirut og du beskriver jo at du liker klare/friske farger. Til disse ville jeg valgt  LADY 12123 Contemporary White,  LADY 5454 Dark Teal og  LADY 6350 Soft Teal på soverommene og  LADY 2993 Kilim i kjellerstuen. Jeg har valgt de blågrønne fremfor  LADY 4143 Hule den blir litt lilla. men ikke skikkelig lilla ;-) 

Hos noen kan  LADY 10246 Velvet bli litt "sur" hvis det skjer hos deg kan en farge palett med den varmere   LADY 10428 Masala,  LADY 12120 Desert Pink,  LADY 20167 Welcoming Red LADY 12118 Hummus,  LADY 5454 Dark Teal og  LADY 6378 Iconic  kanskje fungere :-) Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonen, se bilder og finne mer inspirasjon og anbefalte hvittoner. Du finner også nyttig informasjon om riktig produkt til flatene du skal male. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun