Kristin

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Dempet sort i vinduskarm, S800 N på dører

Tilstøtende rom : Comfort Grey

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Blåis

Hei; Vi skal totalrenovere deler av huset og har fått hjelp av en interiør arkitekt. 2. etg består av kun soverom. Gulvet som skal legges er grått. Og bl.a hvit lin står fint til dette uten at den blir lilla. Det vi tenker på gutterom er comfort sammen med Blåis på møbler. Jeg trenger innspill til jenterom. Ønsker Comfort Grey også her, men jeg vil ha en rosa som står til denne? Liker typ Silky rose og Dusty pink nyanser. På master bedroom tenker vi enten hvit lin, evt om vi skal gå for en mørk grå, f.eks Diskret? Matcher denne tilstøtende? Gangen utenfor har vi og vurdert hvit lin. Er vanlig hvit tak-farge noe som også matcher mot dette? Videre hvis vi går for hvit lin i gangen vil denne følge ned i trappegang og stue. Her skal vi ikke bytte gulvet før om en stund, men skal alikevel male midlertidig. Gulvet er gammel gul eik. (Se bilder) Da blir det kanskje krasj med hvit lin? Er det en annen farge vi kunne dratt fra 2. etg og ned i 1. etg og brukt i hele 1. etg? Kalk? (Merk jeg liker ikke om fargen blir for beige) Vi vurderer også å male gulvet i 1. etg. Er det en gråtone som kan egne seg på gulv? Videre må også første etasje kunne stå til en mørkere grå farge i entre. Her tenker jeg også Diskret, men åpen for innspill. Møbler etc. er ikke bestemt i 1. etg. Kommer litt ann på veggfarge. Liker gråtoner. Alle vinduer blir dempet sort.

2021-04-19 18:41:29

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin, skal veggene på kjøkkenet også males? Hvilken hvittone har kjøkkenfrontene? Dette er avgjørende for hva som passer til på veggen. Forstår jeg det som at det utenom kjøkkenfronter ikke er andre hvittoner å ta med i vurderingen? Blir det også i oppholdsrommene nye vinduer og dører i  LADY 9938 Dempet Sort? Hadde interiør-arkitekten noen meninger om fargevalget ut i fra møblering- og belysnings-planen? Hører fra deg :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei; Ja alle vinduer vilogså få fargen dempet sort. Kjøkkenet skal uansett rives om et par år, så vi har ikke lagt altfor mye vekt på fargen her. Viktigst er en farge som kan gå igjen i boligen i overgang fra 2. etg. og til stue/kjøkken i 1. etg. Gulv i 1. etg vil også byttes ut ved oppussing av kjøkken på sikt.

21/04/2021 13:49:23

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin, jeg vil foreslå at du vurderer en palett med de grå/greige tonene   LADY 1928 Sommersne,  LADY 12077 Sheer Grey (fremfor  LADY 10182 Hvit Lin),  LADY 12078 Comfort Grey ,  LADY 0394 Varmgrå  og   LADY 10429 Diskret. På jenterommet vil jeg foreslå  LADY 20055 Dusty Rose i kombinasjon med  LADY 12078 Comfort Grey, og hva med  LADY 0394 Varmgrå eller  LADY 10429 Diskret på hovedsoverommet?  LADY 12077 Sheer Grey kan gjerne følge videre ned i trapperommet. Ønsker du en lys, men lun tone i stuen kan vi foreslå  LADY 1928 Sommersne, gjerne med gulv i  LADY 0394 Varmgrå,  LADY 10429 Diskret i vindfang og hva med en blåfarge på kjøkkenet som  LADY 5030 St. Pauls Blue?  LADY 9918 Klassisk Hvit vil stå godt til som hvittone.  Klikk deg inn på farge- og produkt-linkene der kan du lese mer, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)



Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun