Anne

Kategorier:

Hei! Vi skal skifte kledning på huset vårt i tillegg til at våre gamle vinduer skal erstattes med nye. I den forbindelse så er vi usikre på hvilke farger vi skal velge. Vi synes dagens sorte kledning passer godt til husets arkitektur, og med husets plassering (oppå en topp sett fra veien) så er fargen med på å "gjemme" huset litt. Kan dere foreslå en sortfarge med tilhørende vindusfarge til oss? Og har dere en anbefaling på overflatebehandling på terrassegulv? Taket skal være naturfarget furu. Foreslå gjerne et forslag til en fin farge (ikke sort, hvit, grå) på inngangsdøren. På forhånd takk :) Mvh Anne

2021-04-19 20:14:20

Kommentar

Angående ytterdøren så må dere gjerne foreslå en passe de blå eller grønntone :)

19/04/2021 20:21:23

Kommentar

...og ang vinduene så ønsker vi en mørk farge på karmene, men det må ikke være grå.

20/04/2021 07:44:20

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne, enig med deg - huset kler virkelig en sort/dyp farge. Dersom du ønsker å beise den nye kledningen vil jeg foreslå at du vurderer  TREBITT 90033 Funkissort, gjerne med vinduer enten i en greige tone som  JOTUN 1284 Svolvær eller i  JOTUN 9938 Dempet Sort, og med mur i  JOTUN MUR 11130 Shade og terrasse i  TREBITT 90028 Skyggebrun. Gjerne med inngangsdør i  JOTUN 5445 Delicate Blue,  JOTUN 7119 Stemning eller  JOTUN 8437 Håp (her er det MANGE muligheter!)

 TREBITT Oljebeis har unike oljer som trenger godt inn i treverket og bevarer det naturlig vakre utseende. Oljene hindrer fuktopptak og reduserer oppsprekking. UV-block beskytter mot sollys og holder fargen vakker lenge. Med  TREBITT Oljebeis trenger du ingen grunning. http://www.jotun.com/no/no/b2c/products/exterior/trebitt/index.aspx


Ønsker du å male med ett dekkende produkt kan vi foreslå  LADY 9938 Dempet Sort kledning med  JOTUN 1462 Grå Skifer eller  JOTUN 9938 Dempet Sort på vinduer. Gjerne med  JOTUN 1223 Høststemning,  JOTUN 2279 Dodenkopf,  JOTUN 1908 Sisal,  LADY 7163 Minty Breeze,  JOTUN 7119 Stemning eller  JOTUN 5445 Delicate Blue på inngangsdør (her passer det meste til).  JOTUN MUR 1877 Valmuefrø på grunnmur og  TREBITT 90029 Naturlig Sølvgrå på terrassen :) Maler du huset med  DRYGOLIN Nordic Extreme, vår suverent beste maling noensinne, får huset en overlegen beskyttelse – tåler mest, og ekstrem farge- og glansholdbarhet som holder lengst. Malingen har oljeglans 50 som gir et vakkert, nymalt utseende. Malingen er også vannavvisende – regnsikker ned til 1 time, og selvrensende.

Årets malingsnyhet  DRYGOLIN Color Expert, har et vakkert, avdempet, silkematt utseende, er spesielt effektiv mot svertesopp og alger, selvrensende og gir ekstrem fargeholdbarhet. Malingen er svanemerket.

Vindu, dør, detaljer maler du med  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling . Terrassen beises med  TREBITT Terrassebeis. Klikk deg inn på produktlinken, der kan du lese mer om hvert enkelt produkt.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter. Føl oss gjerne på https://www.instagram.com/jotun_uteinspirasjon/

for nyttige tips og inspirasjon.

Vi ønsker deg lykke til :-)



Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, og takk for gode fargeråd. Vi har valgt å gå for dempet sort på veggene, og ønsker døren i Stemning. Dørprodusenten ønsker en NCS-S kode tilsvarende Stemning. Kan dere sende meg denne? På forhånd takk! Mvh Anne :)

27/07/2021 23:42:41

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne da er en deilig sommerferie over og vi er i gang igjen :-)  JOTUN 7119 Stemning har NCS kode 5507-G10Y dette er ikke en standard NCS kode da det er en farge vi har laget, men jeg håper at dør leverandøren klarer å få samme farge :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Da går vi for den fargen på vår ytterdør. Tusen takk for rask tilbakemelding! Fortsatt god sommer :)

02/08/2021 13:01:30

Fargerådgiver svarer:

Bare hyggelig ;) Fortsatt god sommer til deg også!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! Nå har vi etterisolert og fargen på huset ble Dempet sort, med mørk grå vinduer. Nå har tiden snart kommet for å beise underside av tak (se de første to bildene fra tidligere). Jeg liker godt inspirasjonsbildet til Jotun med sort og heigul. (Se vedlagte bilde fra Jotun pluss et inspirasjonsbilde). Hvilken farge bør vi velge på terrassebordene? Kan vi gå for en varm farge feks burmateak, for å ta opp takfargen? Eller bør vi gå for en nyanse som spiller videre på veggfargen? Jeg er opptatt av at fargene skal harmonere godt med hverandre og spille «på lag». Er også åpen for forslag til farge på underside tak. Men ønsker dette i en gylden nyanse ref inspirasjonsbildene. På forhånd tusen takk for råd :) Mvh Anne

05/03/2022 13:36:30

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne, vi hjelper deg gjerne videre med nye fargeråd, men først må vi spørre om du kan sende oss nye oppdaterte bilder av din bolig med ny panel. Er det lagt nye trykkimpregnerte materialer på gulv? Hva med materiale oppunder gesimsen? Er det nye materialer her også, eller er det tidligere behandlet? Hører fra deg :)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Vedlagt finner du bilder :) Taket utvendig er trehvitt pr nå. Taket inne er behandlet med hvit osmo, og er gylden i fargen. Gulvet inne er gylden eik. (Ikke så hvit i fargen). Panelen utvendig er beiset en gang på fabrikk, og vil bli beiset sammen med karmer og gesims i dempet sort.

07/03/2022 16:10:37

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne, jeg vil foreslå at du vurderer vår nyeste beisfarge  TREBITT 90032 Grånet Oker under takutspringet (under gesimsen) og  TREBITT 90002 Gråsvart på terrassegulv. 

 Vær oppmerksom på at treets egenfarge, sugeevne, påføringsteknikk og antall strøk vil påvirke fargen. Det anbefales å gjøre oppstrøk på tilsvarende underlag før malearbeidet påbegynnes.

Lykke til!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun