Elise

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Letthet

Tilstøtende rom : Usikker

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Se beskivelse

Tak : Letthet

Hei, Vi skal male stua, kjøkken og gang. Gulvet skal være som det er. Spisebordet skal bli byttet ut med et bord med svarte metallbein og lys bordplate i tre. Stolene er relativt mørk petolblå og sofaen er lys gråmelert. Vi har lyst til å ha litt farge i huset vårt men klarer ikke helt å bestemme oss for hva. Vi har sett på Løvsal i stua og den virker fin, men jeg er litt bekymret for at den blir for mintaktig. Det er jeg ikke så fan av. Jeg ønsker meg en lun og god stue. Vi ønsker også å ha en kontrastvegg på den veggen som strekker seg inn i tv-stua. Vi hadde i utgangspunktet sett for oss noe blått men vet ikke helt hvordan det blir med Løvsal. Jeg er veldig glad i blåfarger. Men jeg er åpen for andre forslag til farge i stua. Kanskje vi ikke skal ha en kontrastvegg i det hele tatt? I tv-stua hadde vi lyst til å ha en annen farge. Kanskje den som blir en kontrastvegg? Vi har også snakket om å male taket det i samme farge for å lage en liten hule til tv-titting. På kjøkkenet skal vi legge folie i matt sort på frontene og benkeplaten skal vi foliere i hvit marmor (til vi kan pusse opp kjøkkenet ordentlig). Hvilken farge vil passe godt her som står i stil med fargen i stua? I gangen har jeg tenkt å male i Space som jeg syns er helt nydelig. Vurderte den også i stua, men har litt lyst til å være litt mer spenstig der 😅🙈 Tak og lister blir malt i Letthet. Er åpen for andre fargekombinasjoner enn det jeg har skissert her! :)

2021-06-17 20:44:29

Fargerådgiver svarer:

Hei Elise, jeg ser for meg at  LADY 8118 Løvsal vil bli nydelig i spise-stuen, men se også på den litt lunere  LADY 8281 Pale Linden eller  LADY 8478 Pale Green dersom du ønsker en lunere og mer gyllen grønn, gjerne med  LADY 5180 Oslo på "endeveggen" og videre inn i TV-stuen. På kjøkkenet kan vi foreslå  LADY 5490 Serene Blue. Klikk deg inn på farge- og produkt-linkene der kan du lese mer, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Spennende, tusen takk for rask svar! Da må vi ut å kjøpe fargeprøver! Tror du det vil bli for mye hvis vi hadde malt Oslo i taket i tv-stua? Er redd for at det blir for voldsomt. Du tror ikke det blir for mørkt hvis vi maler kjøkkenet i Serene Blue når frontene blir sorte? Det er jo veldig mye lys inn i stua og kjøkkenet så vi kan kanskje være litt tøff i fargevalgene våre :) Tror du Space vil være en fin farge i gangområdet, gitt de andre fargene i stua og på kjøkkenet?

18/06/2021 12:13:27

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, jeg vil foreslå at du vurderer grønntonen i taket både i TV-stuen og i spisestuen, og jeg tror absolutt  LADY 10678 Space eller den litt lysere  LADY 1931 Kokos vil fungere i gangen. 

Vi kan også foreslå en palett med  LADY 1376 Frostrøyk i gangen,  LADY 8478 Pale Green på tak og vegg i stuen,  LADY 5490 Serene Blue på endeveggen og tak og vegg i TV-stuen, og  LADY 2782 Deco Pink på kjøkkenet :) 

Hvilken palett du skal velge avhenger av hvilken som står best til dine gulv og møbler. Det er viktig at du tester fargene hjemme hos deg i dine lysforhold før du bestemmer deg. God helg!


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun