Vanja

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Klassisik hvit

Tilstøtende rom : Pale green

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Ikea svart og Ikea hvitt

Tak : Klassisk hvit

Hei, Jeg skal male gangen min, som er ganske smal og mørk, uten vinduer. Jeg ønsket opprinnelig å male i Blåis, men fant kjapt ut etter en liten prøvemaling på veggen, at den ble for mørk. Jeg ønsker fortsatt å bruke en blåfarge, men lysere uten å at fargen oppleves babyblå/sukkersøt. De to nærmeste rommene er grønne, loftstua er Pale green med en trapp ned til gangen malt i Valmuefrø og klassisk hvit. Stua er malt i fargekoden 7544 med tak og listverk i Klassisik hvit. Jeg har mange detaljer i gangen i messing/gull, så fargen i gangen må funke til dette også. Jeg tenkte retning Pilasterblå eller Gustaviansk blå; er jeg helt på viddene da? Alle gode forslag mottas med stor takk!

2021-06-18 08:19:17

Fargerådgiver svarer:

Hei, Vanja. Uten bilder som gir oss ett inntrykk av lysforhold, gulv og møbler er det vanskelig for oss å gi gode råd. Du kan gjerne teste ut de to fargene du nevnte - de er begge lekre til  LADY 9918 Klassisk Hvit. Jeg vil også foreslå at du vurderer  LADY 5081 Fabrikk- som jeg opplever nydelig blågrå, og vår nye  LADY 4894 Ocean Air, samt friske, lyse  LADY 5452 Nordic Breeze. Hvilken du skal velge avhenger av hvilken som står best til dine gulv og møbler. Det er viktig at du tester fargene hjemme hos deg i dine lysforhold før du bestemmer deg.

Lykke til og god helg!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar! Det er en ganske mørk gang, uten naturlig lyskilde og med kun to varme elektriske lyskilder. Gulvet er svarte fliser, med litt "glitrende" spill (ikke mitt valg, men må vente med å bytte). Har kun en hvit Ikea kommode av møbler. Legger ved bilder, om det kan gi bedre forståelse av rommet og hjelpe på anbefaling av fargevalg.

18/06/2021 11:22:50

Fargerådgiver svarer:

Hei Vanja, skal dørene også males i  LADY 9918 Klassisk Hvit så holder jeg en knapp på  LADY 5081 Fabrikk. Jeg opplever dørene mer gyllene enn listene? Mulig det er bildene som spiller oss ett puss. Jeg vil foreslå at du i tillegg vurderer vår nye  LADY 4894 Ocean Air. Klikk deg inn på farge- og produkt-linkene der kan du lese mer, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun