Sara

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Planlegger å male i Letthet. Usikker på hva hvitfarge dørene er i.

Tilstøtende rom : Green Harmony, Green Leaf, Kokos/Space, Pale Linden, Linblå/Junibær

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Lys eik på gulv og møbler, hvite kjøkkenfronter og steinplate i kompositt i lys farge, f.eks https://www.ikea.com/no/no/p/kasker-spesialtilpasset-benkeplate-matt-lys-gra-beige-steinmonstret-kvarts-40428415/ eller https://www.ikea.com/no/no/p/kasker-spesia

Tak : Letthet

Hei! Jeg skal pusse opp leiligheten min, og bytte gulv til en-stavs eikegulv i lys farge, men uten at fargen blir for grå eller hvit, da jeg vil det skal se litt «ekte» og ikke for kaldt ut. Noe sånt som dette: https://www.megaflis.no/gulv/laminat/laminatgulv/pergo-laminatgulv-lillehammer-select-beige-oak Stuen skal få fargen Green Harmony, og kjøkkendelen av stuen får Green Leaf. Taket planlegger jeg å male i Letthet. Stue/kjøkken får mest sannsynlig lister både i tak og mellom vegg og tak. Det er vel typisk at disse kommer i eggehvit. - bør jeg male dem i Letthet, samme farge som veggen? For jeg regner med jeg bør male dem? I min lange gang ønsker jeg en mer nøytral farge, samtidig som det ikke blir helt hvitt. Inngangsdøren har en blå-turkis farge som jeg ikke orker å male. Derfor tenker jeg Kokos eller eventuelt Space. I gangen lurer jeg på om jeg skal ta taket i samme fargen for å slippe lister i taket og gjøre jobben enklere, eller om jeg skal ta Letthet her også? Soverommene ønsker jeg også å male både vegger og tak i samme farge, men i nokså lyse blå eller grønn-toner, siden stuen er så fargerik. Jeg lurer på om det blir Pale Linden i det ene rommet, og Linblå eller Junibær i det andre soverommet. Sistnevnte finner jeg ikke i oversikten over farger til tak. Kan den blandes? Eller bør jeg velge en farge som finnes fra før som takmaling? Andre forslag i grønn-blåtoner er jeg også åpen for :-) Har forresten innebygde skap i veggene på soverommene. Ville du tenkt at også disse burde være i samme farge som vegger og tak, eller bryte i en mørkere tone i samme farge? Som f.eks Green harmony på skapene på rommet i pale-linden-rommet? Ønsker at leilighetens farger skal passe sammen, og ønsker innslag av rosa -og beigetoner som detaljer, mens jeg håper jeg likevel kan få brukt litt av mitt gråe interiør, selv om det er på vei ut. Vurderer mørkeblå sofa i stuen, da jeg er litt lei grått, og at svart og brun, eller andre rustfarger ikke er helt min stil, og lyse farger blir for skittsomt i et hjem der jeg ikke vil være redd for møblene mine. Tror du at fargekombinasjoner kan fungere? Altså grønt, blått og noe beige/rosa? Kjøkkenet skal også byttes ut, og her blir det nok noe fra IKEA, eller Epoc. Pleier hvitfargene på deres kjøkken å være «nøytrale» og passe til de fleste farger? For tror jeg burde gå for hvitt, beige eller greige kjøkken, da stuen har grønnfarge. Hva tenker du om planene mine? Har du troa? På forhånd takk for hjelpen!

2021-06-18 11:30:44

Fargerådgiver svarer:

Hei Sara, ja vi har absolutt troa på dette :)  LADY 8252 Green Harmony og  LADY 8469 Green Leaf er nydelige sammen i stue/kjøkken. Når det gjelder taklister så bør det males som taket i samme farge og med samme produkt. Ta en titt her på denne filmsnutten: 
https://www.jotun.com/no/no/decorative/interior/how-to/how-to-paint-ceiling

De ulike kjøkkenfrontene har ulike hvittoner å velge i mellom. Her vil jeg råde deg til å velge en hvittone mest mulig lik hvittonen du har på de hvite detaljen ellers i boligen, for en god helhet. Vi kan foreslå at du vurderer  LADY 1024 Tidløs i gangen, og  LADY 8281 Pale Linden på det ene soverommet, gjerne med  LADY 8252 Green Harmony eller  LADY 5030 St. Pauls Blue på skapfrontene. På soverom 2 kan du gjerne velge   LADY 5249 Linblå :) Klikk deg inn på farge- og produkt-linkene der kan du lese mer, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun