Tone

Kategorier:

Vinduer : Fabrikkmalt hvit

Dør : Fabrikkmalt hvit

Grunnmur : 1638 Horisont

Hei! Huset vårt er malt i fargen 9938 Dempet sort, og jeg vil nå male hagemøblene på terrassen i en grønnfarge - kan dere anbefale en farge som passer? Har så langt vurdert Lærdal og Herregårdsgrønn, men lurer litt på om den ene blir lys og den andre noe mørk? Vil heller ikke at fargen skal oppleves intenst grønn, heller ikke for frisk mint-aktig. Terrassedøren er fabrikkmalt hvit, og taket er oransje tegl. Terrassegulvet er beiset grått, men er slitt og trenger en oppfriskning; her vil jeg gjerne ha litt varmere lys grå.

2021-06-28 16:43:23

Fargerådgiver svarer:

Hei Tone hva med våre helt nye   JOTUN 8426 Dewy Green eller  JOTUN 7653 Stockholmsgrønn de ligger mellom  JOTUN 7053 Lærdal og  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn. Hva med  TREBITT 9074 Nordisk Tre på terrassen den er lun mot gråbeige og lekker sammen med både grønt og  JOTUN 9938 Dempet Sort. Vi anbefaler  DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør på møbler :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar! Etter å ha sett på fargeprøvene tror jeg vi går for 7653 Stockholmsgrønn! Et annet spørsmål; huset vårt er som nevnt malt i Dempet sort. Vi skal sette opp nytt rekkverk (liggende spiler) på en altan - kan vi beise denne i stedet for å male, eller vil dette bryte veldig og se feil ut mot huset som jo er malt? (Om vi tenker langsiktig vil vi nok velge beis om vi senere skifter kledning). Hvilken farge vil passe om vi skal velge noe annet enn Dempet sort; gjerne en anelse lysere (feks grålig)?

30/06/2021 12:47:48

Fargerådgiver svarer:

Hei Tone transparent beis mot malt kledning er fint, ofte synes jeg at så lik farge som mulig blir det beste grunnet at kombinasjonen beis og malt flate uansett lager en forskjell, men selvfølgelig smak og behag. Litt vanskelig å mene så mye når jeg ikke har bilder :-) Hvis det nye rekkverket er laget i trykkimpregnert kledning beiser du med  TREBITT Terrassebeis se på fargen  TREBITT 9805 Sløret Sort. Er det vanlig kledning anbefaler vi  TREBITT Oljebeis i  TREBITT 0699 Sort eller  TREBITT 90033 Funkissort :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun