Jenny

Lister/dører/vinduer: Bomull

Tilstøtende rom: Bomull (kveldshimmel på et soverom, men adskilt fra resten av leiligheten).

Møbler/kjøkkenfronter etc.: NCS s 7000N

Tak: Bomull

Hei, Ønsker litt hjelp til fargevalg når vi skal male stue, samt vegg på kjøkken og trappeløp. Som dere ser på bildene er alt hvitt (minus én kontrastvegg i blått) og det er et grått kjøkken, vedlagt fargekode på frontene. Det er 4 meter under taket og kommer inn en del lys fra vinduene. Ønsker en lun farge, kanskje en variant av beige over spisestuen, denne fargen vil også strekke seg inn på den ene veggen som er en del av kjøkkenet. Samtidig skal trappeløpet males, og jeg tenker det også her vil vært fint med noe annet enn Bomull som er i tak/lister. Noe som passer både til det grå kjøkkenet, og den lyse men varme/lune fargen i spisestuen. Jeg liker Senses godt og har den i trappeløpet mitt per i dag, men er usikker på om denne fargen går av moten om få år. Siden det er såpass stor jobb å male pga takhøyden er det Viktig at fargene står seg i mange år. Ønsker å skape en lun atmosfære. Åpen for andre forsalg enn beige også, men det var det første jeg tenkte. Usikker på hvilken farge som vil passe til kjøkkenfrontene. Håper på forslag både til farge i spisestue samt i trappeløp. På bildet ses en kontrastvegg i blågrått, denne veggen må nok males i samme farge som vi velger i trappeløpet. Takk for svar!

29/06/2021 19:17:00

Jenny:

Siden bildet ble tatt har benkeplaten blitt høyglans hvit og fliser over benkeplaten er hvit/lysgrå av typen ulfven by Benedicte.

29/06/2021 19:22:34

Jotun LADY svarer:

Hei Jenny :-) med åpen løsning og den deilige tak-hyden du har ville jeg valgt samme farge på vegger og tak i hele stue/spisestue/trapperommet. Velger du tak og vegg i samme farge får rommet lunheten jeg tror du ønsker deg. Gangen, soverommet og kjøkkenet kan få egen farge, men gjerne ton i ton siden det er delvis åpen løsning :-) Når det gjelder beige toner mot grått er det viktig å velge en beige med relativt mye rødt i undertonen, de beige tonene som er gulere kan bli litt "grønn" sammen med den nøytrale grå du har på ditt kjøkken. Hva med  LADY 12076 Modern Beige i stue/spisestue/trapperom,  LADY 11175 Adventure på kjøkkenet den er rå tøff til grått,  LADY 12083 Devine i gangen og  LADY 8469 Green Leaf på soverommet. Taket på kjøkkenet, gangen og soverommet kan du beholde hvitt hvis du ønsker det, men veggfargen er heller ikke feil i disse rommene. Når vegger og tak i stue rommet blir malt tror jeg at hvit trapp i  LADY 1453 Bomull mot hvite vinduer og dører blir lekkert. Skapdørene under trappen ville jeg malt i veggfargen. Liker du  LADY 2024 Senses bedre enn  LADY 12083 Devine kan den også kombineres med  LADY 12076 Modern Beige da gjerne med  LADY 20142 Daydream på kjøkkenet og  LADY 20145 Wisdom eller  LADY 8469 Green Leaf på soverommet. :-) 

Klikk deg inn på farge-linkene der kan du lese mer, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer, panelvegg og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. 

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til og god sommer :-)


30/06/2021 10:06:04

Jenny:

Tusen takk for svar! Noen avklarende spørsmål: 1. jeg liker tanken på samme farge på tak og vegger som i spisestuen/ trappeløp. Utfordringen er at taket strekker seg helt opp på hemsen. Det er det lav takhøyde og vi ønsker vel ikke gjøre denne romfølelsen ytterligere trangere ved å male taket mørkere enn hvitt? Det skal være en sofagruppe der oppe, tenkte egentlig beholde alt hvitt grunnet den lave takhøyden (170 og 160 enkelte steder). Forstår ikke da hvor jeg skal stoppe taket i modern beige uten å ta den med på hemsen. Se vedlagt bilde av denne (du ser toppen av trappa ytterst i bildet) 2. jeg er redd begge fargene du beskriver til kjøkkenet blir mørke..? Har du evt andre forslag til kjøkken? Der er det jo forsåvidt kun én vegg, evt pluss bak/oppå skapene. Takk for hjelpen.

30/06/2021 11:01:04

Jotun LADY svarer:

Malte tak gir ikke nødvendigvis en følelse av lav takhøyde, faktisk motsatt for du få ikke et markert skille mellom vegg og tak, og da virker det nesten høyere etter min mening :-) Hva med kjøkken i samme som stue/spisestue ? 

30/06/2021 11:26:38

Jenny:

Betyr det at du ville hatt denne beige på vegger og tak også på hemsen? Matt overalt?

30/06/2021 11:43:21

Jotun LADY svarer:

Ja :-) 

30/06/2021 12:50:19