Malin

Lister/dører/vinduer: Lakket furu

Tilstøtende rom: Lakket furu

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Sort

Tak: Hvitbeiset furu (ser ut som hvitpigmentert)

Hei, Vi har kjøpt hytte i skogen. Tidligere eier har gjort fargevalg i klassisk fjellhyttestil, og beiset furuveggene i en varm farge, mens taket er hvitbeiset. Gulvene derimot er lakket furugulv som er veldig gulnet. Jeg vurderer å slipe disse ned og hvitpigmentere dem. Kjøkkenet er sort og vil ikke bli byttet. Jeg vil helst ikke gjøre noe med taket heller, da det blir mye arbeid. Jeg ønsker en lys og luftig følelse i hytta, som også er lun. Den er helårs, men jeg vil definitivt ha sommerfølelsen. Trenger tips til vegger og lister. Jeg liker farger som senses, soft skin, og lurer også på siv og gul antikk. Men jeg er egentlig åpen for alt. Takker for hjelp!

29/06/2021 22:32:23

Jotun LADY svarer:

Hei Malin

Uten bilder er det vanskelig å gi fargeråd, men sammen med kjøkkenfronter og sort og hvitkalket tak er lyse toner som  LADY 2024 Senses og  LADY 10580 Soft Skin fine. Ta også en titt på de litt mer gylne ferskenrosa tonene  LADY 12083 Devine,  LADY 20047 Blushing Peach eller  LADY 12120 Desert Pink hvis du ønsker en lunere mer dempet tone mot gyllent gulv.  LADY 1392 Gul Antikk er en god gultone du kan kombinere med mange andre toner og er tøff sammen med sort. Ønsker du en kjøligere tone er  LADY 8305 Siv en fin gulgrønn mellomtone.

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Supreme Finish eller  LADY Interior Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


30/06/2021 11:43:34