Christian N.

Lister/dører/vinduer: Gulvlister er heltre eik. Øvrig er S 0502-Y bomull

Tilstøtende rom: Alle rom (foruten bad) har samme farger

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Kjøkken Norema Klassisk hvit (S 0500-N). Møbler vil være hvitpigmentert eik. Sofa på bilde, lys beige

Tak: S 0502-Y bomull

Hei. Har akkurat overtatt denne leiligheten: https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=212158625 Merk at siden overtakelse har jeg slipt gulvene lyse og behandlet de med hvitpigmentert olje, de er altså mye lysere enn på bildene i annonsen. I tillegg er balkongene slipt og beiset i shimmergrå. Siden stue og kjøkken er i ett, samt at rommet er avlangt og relativt smalt, ønsker jeg mest mulig romfølelse. Alle vegger er i dag i bomull. Ønsker å male alle vegger i leiligheten, i utgangspunktet i lik farge (foruten kontrastvegg på soverom som i dag). Ønsker å male gulvlistene i samme farge som vegger. Det er ikke taklist. Generelt ønsker jeg mest mulig romfølelse, moderne, matt (viktig), lyst, helhetlig, enkelt. Tenker umiddelbart en lys gråfarge på alle vegger og gulvlister. Vil helst la vinduslister og dører forbli i samme farge som nå. Har dere forslag til noen farger som kan passe? Tusen takk for hjelpen!

30/06/2021 11:21:58

Jotun LADY svarer:

Hei Christian, vi kan foreslå at du vurderer  LADY 0553 Ascott på alle vegger der du ønsker en gråtone, og gjerne med fondvegg i   LADY 4638 Byge på hoved-soverommet :) Ønsker du noe annet enn blått på fondvegg, for å få en forandring fra dagens farge, kan vi foreslå  LADY 20144 Grounded Red :) Klikk deg inn på farge- og produkt-linkene der kan du lese mer, se bilder og finne mer inspirasjon. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


30/06/2021 13:51:38

Christian N.:

Hei og takk for raskt svar! Kjøkkeninnredning, dører, tak og vinduskarmer er i bomull, og de vil jeg helst ikke gjøre noe med. Hvordan passer ascott til bomull? Leser blant annet her: https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/farge-gra-beige-greige/ at greige sammen med bomull fort kan få bomullen til å se gul og skitten ut..

30/06/2021 14:16:24

Christian N.:

Beklager, kjøkkeninnredning er klassisk hvit, lister og dører for øvrig er bomull

30/06/2021 14:20:50

Jotun LADY svarer:

Hei igjen :-) Det er riktig at vi anbefaler hvitere detaljer enn  LADY 1453 Bomull sammen med de typiske greige tonen, spesielt de lyseste greige tonene.  LADY 0553 Ascott er litt gråere enn de topiske greige og så "mørk" (ikke for mørk) så jeg mener det går fint, men sjekk med en  JOTUN Fargeprøve Interiør det er alltid lurt for dine lysforhold og ikke minst gulv spiller inn :-) 

30/06/2021 14:33:59