Mari

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Standard hvitfarge

Tilstøtende rom : ikke relevant

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Lys grå sofa (ikke den på bildet), grått Axstad kjøkken fra IKEA, ca NSC S-6000N

Tak : Ønsker innspill

Hei. Vi skal pusse opp kjøkken og stue i plan 1. Kjøkkendel: Axstad kjøkken med grå fronter, hvite heksagon fliser (mye åpent, få overskap). Her har vi vurdert fargen 10683 Cashmere fra kjøkken og frem til stuekrok. Stuedel (krok): her ønsker vi fargen 5180 Oslo, denne er vi ganske sikre på at vi ønsker her. Skal kjøpe ny sofa, den blir lys grå. Vi skal male himling også, og tenker i utgangspunktet å ha denne i en nyanse som ligner Oslo. Himling kan males enten med 1 farge over hele, eller vi kan dele den i 2 der bjelken går og male med 2 forskjellige farger (en annen over kjøkkendel). Ønsker også innspill på drager og søyle (se bilder). Farge på vegg i stue, vegg kjøkken og himling må stå godt sammen. Vi er glad i mørke farger, men det er viktig at det ikke føles for mørkt, særlig vintertid. Vi skal i tillegg legge rehabgips på alle vegger og tilpasse dette slik at vi får malt inn i vinduskarmer også. Utenfor kjøkkenvindu har vi bygget en verandakrok med glasstak. Vegger her er malt med 4744 Sophisticated Blue. Gulv blir laminatgulv (1-stavs) av en lys grå type med litt gule innslag. Kan dere hjelpe oss med å velge riktige farger her? Vil Cashmere stå godt til Oslo, eller bør vi velge annerledes, og hvordan bør vi male himling?

2021-09-24 11:30:53

Fargerådgiver svarer:

Hei Mari  LADY 10683 Cashmere er lekker sammen med  LADY 5180 Oslo og den er tøffe som kontrast grått kjøkken så tommel opp fra meg. Jeg tror  LADY 5180 Oslo i taket kan bli litt tungt og jeg tror samme farge på hele taket blir det fineste så jeg holder en knapp på  LADY 10683 Cashmere i hele taket + på drager og søyle. Ønsker du alternativ til  LADY 10683 Cashmere så se også på  LADY 0280 Caravan,  LADY 12125 Impression og  LADY 11174 Curious Mind :-) 

Klikk deg inn på farge-linken der kan du lese mer om fargetonen, se bilder og finne mer inspirasjon og anbefalte hvittoner. Du finner også nyttig informasjon om riktig produkt til flatene du skal male. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.

Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun